Cumhurbaşkanı Erdoğan Referandumla İlgili Konuştu Yer Yerinden Oynadı: "Bir Gece Ansızın Gelebiriz"

TAKİP ET

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin tüm dünyada kriz yaratan referandum kararının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarla referanduma sert çıktı. Erdoğan, Kuzey Irak bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak. Vana bizde. Kapattığımız anda o iş de bitti." ifadelerine yer verdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin tüm dünyada kriz yaratan referandum kararının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarla referanduma sert çıktı. Erdoğan, Kuzey Irak bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak. Vana bizde. Kapattığımız anda o iş de bitti." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin tüm dünyanın karşı olduğu referanduma bugün gitmesinin ardından yaptığı açıklamalarda oldukça sert ifadeler kullandı. 

‘REFERANDUM BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR’

Erdoğan açıklamalarında oldukça ser ifadelere yer verirken, “Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin referandum kararı ülkenin içinden geçtiği durum göz önüne alındığında buram buram fırsatçılık kokan bir girişimdir. Ayrılık yönünde adımlar atılması asla kabul edilemez. Kürt kardeşlerimizin de haklarına, güvenliklerine sonuna kadar saygımız var. Bu yöndeki çabaların da daima Kuzey Irak yönetiminin yanında olduk. Kimse onların yanında olmadığı dönemde kendilerine gerekli desteği vererek onları ayakta tuttuk. Bizim Irak'ta Arap, Türkmen kardeşlerimiz de var. Onların da haklarına saygımız var. Sadece bir şahsın ya da aşiretinin hayat alanı değildir. Kimse bizden yeni bir kriz alanı oluşmasına izin vermemizi bekleyemez. Referandumu sonucuna bakmaksızın yok hükmünde kabul ediyoruz, gayri meşrudur diyoruz.” dedi.

‘BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ’

Referandum ile ilgili sert açıklamalarına devam eden Erdoğan, “Şu anda Kuzey Irak'ı ondan (İsrail) başka tanıyan yok. Biz ise şu anda Kuzey Irak ile çok farklı bir konumdayız. Netanyahu ile farklı bir konumda. Söyleyin bundan vazgeçsin. Biz adımlarımızı kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz. Kuzey Irak yerel yönetiminin bu adımdan geri adım atması şart, olmazsa olmaz. Suriye'de de birden fazla terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Onlar için kuru bir rüya. Dedim ya, bir gece ansızın gelebiliriz.” ifadeleriyle terörizme karşı herkese gözdağı verdi.

 

dünya dünya haberleri cumhurbaşkanı erdoğan referandum IKBY açıklama petrol