Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi: Uçuşlar 16 Mart'ta Başlayacak!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları'nın Semerkant'a uçuşlarının 16 Mart'ta başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları’nın Semerkant’a uçuşlarının 16 Mart’ta başlayacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile yaptığı ortak basın toplantısında uçuş müjdesi verildi. Erdoğan açıklamasında, Türk Hava Yolları’nın 16 Mart itibari ile İstanbul’dan Semerkant’a uçuşlarının başlayacağını duyurdu.

SEMERKANT’A TARİFELİ SEFERLER BAŞLAYACAK

Erdoğan konuşmasında, Özbekistan’ın Orta Asya’da her açıdan stratejik bir ülke olduğunu söylerken iki ülke arasındaki ticaret hacmin 2016 yılında 1,2 milyar dolar civarında olduğunu ve bu yılın ilk 8 ayında 900 milyon doları aştığını söyledi. Ayrıca Erdoğan, Türk Hava Yolları’nın 16 Mart itibari ile İstanbul’dan Semerkant’a tarifeli seferlerini başlatacağını ve iki kardeş toplumun daha sıkı bir kaynaşma fırsatı elde edeceğini belirtti. 

‘TALİMATLARIMIZI VERDİK’

Erdoğan, 22 anlaşmayı imzaladıklarını ve yarında İstanbul’da 4 anlaşma imzalanacağını belirterek toplamda 26 anlaşma ile oldukça önemli bir çıkış yakalayacaklarını yapılan bu ziyaretle de bu çıkışın gerçekleştirildiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin Özbekistan ile olan iş birliğinin her alanda geliştirilmesi yönünde talimatların verildiğini ve aynı iradenin Özbekistan’dan karşılık olarak gelmesinin mutluluk vereceğini belirtti. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan Şavkat Mirziyoyev Müjde Semerkant Uçuşlar başlayacak 16 Mart