Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı için kritik uyarılar

TAKİP ET

Karacaahmet Mezarlığı'na giderek anne ve babasının kabrini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nda virüse karşı dikkatli olunması hususunda herkesi uyardı.

Karacaahmet Mezarlığı’na giderek anne ve babasının kabrini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı’nda virüse karşı dikkatli olunması hususunda herkesi uyardı. Mezarlık çıkışında habercilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bayramda koronavirüse karşı çok dikkat edilmesini rica ettiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte öğle saatlerinde Karacaahmet Mezarlığı’na giderek bayram öncesi anne ve babasının kabrini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ahirete intikal eden anne ve babası için dua etti. Mezarlık çıkışında habercilerin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tüm milletimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.’ diyerek sözlerine başladı. Kurban Bayramı’nın tüm aileler için sevinç, birlik ve beraberlik vesilesi olmasını dilediğini söyleyen Erdoğan, tüm dünya genelinde devam eden ve ülkemizde de tehdidini sürdüren yeni tip koronavirüs salgınına karşı çok ama çok dikkat edilmesi konusunda bir kez daha ricada bulundu. Bayramda temizlik, maske ve mesafeye çok dikkat edilmesi gerektiğini tekrar tekrar vurguladı.


Ayasofya Camii’nin Açılışı

24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınan ilk Cuma namazı ile açılan Ayasofya Camii hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sene Kurban Bayramı’nın Ayasofya Camii’nin açılışıyla da örtüştüğünü söyledi. Bunun da ayrı bir müjde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, aynı zamanda kurbanla beraber fakir, fukara, dar gelirli ve yoksul olan vatandaşların evlerinin de şenleneceğini belirtti. Özellikle yaşanılan bu sıkıntılı dönemlerde Kurban Bayramı’nın beraberliğin müjdecisi ve vesilesi olması dileklerinde bulundu. 
 

cumhurbaşkanı kurban bayramı