Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'nda Konuşuyor! Barzani'ye Kürsüden Bir Çağrı Daha: "Vazgeç"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM 72. Genel Kurulu Görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulunuyor. Kürsüye çıkan Erdoğan, Barzani'ye bir çağrıda daha bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM 72. Genel Kurulu Görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulunuyor. Kürsüye çıkan Erdoğan, Barzani’ye bir çağrıda daha bulundu.

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul Görüşmeleri 120’den fazla devlet başkanının katılımıyla başladı. 120 devlet başkanının katıldığı görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürsüde konuşma yapıyor. İşte Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları…

‘ULUSLARASI TOPLUM SURİYE HALKINI YALNIZ BIRAKTI’

Kürsüde konuşma yapan Erdoğan, uluslararası toplumun Suriye halkını yalnız bıraktığını Türkiye’nin ise Suriye’de yaşanan sorunun çözülmesi için her türlü siyasi ve insani gayreti fazlasıyla gösterdiğini ve Türkiye’nin Suriye halkına yaptığı yardımın 30 milyar doları geçtiğini belirtti. Erdoğan, sözlerine Suriye için Türkiye’ye verilen sözlerin tutulmasını vurgulayarak devam etti.

‘IKBY BAŞLATTIĞI GİRİŞİMDEN VAZGEÇMELİ’

Irak’ta yaşanan referandum gündemine değinen Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimine seslenerek başlattığı bağımsızlık referandumu girişiminden vazgeçmesini ve Türkiye’nin bu konuda tavrının açık ve kararlı olduğunu belirterek Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Türkiye’nin bu konudaki tavrını görmezden gelmesinin elindeki imkanlardan olmasına sebep olacağını yönetimin yeni çatışmaların fitilini ateşlemek yerine hep beraber huzur, barış, güven ve istikrarın sağlanması için çalışılmasına vurgu yaptı.

 

cumhurbaşkanı erdoğan BM genel kurul görüşmeleri konuşma kürsü barzani çağrı referandum suriye