Cumhur İttifakında Büyük Sürpriz! 4 İl MHP'ye Bırakıldı

TAKİP ET

AK Parti ve MHP Cumhur ittifakı kapsamında 21 ilde daha tek adayla seçime girmeye karar verdi. AK Parti'nin 17 ilde adayı çıkarken MHP'nin de 4 ilde adayı desteklenecek. Kars, Kırklareli, Iğdır ve Osmaniye MHP ye bırakılan iller oldu.

31 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur ittifakının kapsamı genişliyor. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmenin ardından Cumhur ittifakının genişletilmesine yönelik bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmaların sonucunda yerel seçimdeki işbirliğinin son şekli de belli oldu.

MHP 31 Mart yerel seçimlerinde; Rize, Bilecik, Bolu, Burdur, Yalova, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Edirne, Artvin, Giresun, Ardahan, Siirt, Muş, Ağrı, Şırnak ve Hakkari’de belediye başkanı adayını çekti.  AK Parti'de Cumhur ittifakı doğrultusunda Kars, Kırklareli, Iğdır ve Osmaniye'de çekme kararı aldı.

Alınan son bilgiye göre 30 büyük şehri ek olarak 21 ilde daha iki parti işbirliğine gidiyor. İttifak kapsamında 17 ilde AK Parti'nin adayı 4 ilde de MHP'nin adayı desteklenecek. Kars, Iğdır, Osmaniye ve Kırklareli oldu.

AK PARTİ KARS’I MHP’YE BIRAKTI

AK Parti daha önce Kars belediye başkan adayı olarak açıkladığı Av. Ensar Erdoğdu’yu MHP ile yapılan Cumhur ittifakı kapsamında geri çekti. Ittifak çerçevesinde Kars MHP bırakıldı. Yerel seçimlerde millet ittifakına karşı MHP'nin adayı Çetin nazik yarışacak.

BİLECİK’TE MHP ÇEKİLDİ

MHP ilçe belediye başkan adayını Bilecik'te geri çekme. 51 il kapsamında MHP 16 ilde aday çıkarmamış oluyor. Diğer yandan Bilecik Söğüt'te de AK Parti adayını çekerek MHP'ye bıraktı.

BOLU DA İTTİFAK KAPSAMINDA

AK Parti ve MHP Cumhur ittifakı kapsamında Bolu'da da uzlaşmaya vardı. Bolu'da MHP adayını çekerek AK Parti'nin adayına destek vereceğini duyurdu.

ZONGULDAK'TA UZLAŞMA YOK

MHP ve AK Parti arasındaki görüşmelerde müzakere edilen başka bir il olan Zonguldak üzerinde anlaşma sağlanamadı. Zonguldak'ta 2 Parti'de aday çıkacak.

KIRKLARELİ'NDE MHP ADAYI

AK Parti'nin belediye başkan adayı Burak süzülmüş Kırklareli'de adaylıktan çekildi. Kırklareli'de Cumhur ittifakının adayı olan MHP'den Derya Bulut yarışacak.

 

son dakika cumhur ittifakı yerel seçimler ak parti mhp