Çocuklarımıza Her Gün Yedirdiğimiz Bu Gıdalar, Kanada'da Yasaklandı

TAKİP ET

Hidrojinize edilerek elde edilen yapay trans yağlar, artık Kanada'da kullanılamayacak.

Hidrojinize edilerek elde edilen yapay trans yağlar, artık Kanada’da kullanılamayacak. İçeriğinde trans yağ barındıran gıda maddelerinin piyasadan kaldırılması için Kanada Sağlık Bakanlığı, firmalara 2 yıl zaman tanıdı.

Hidrojinize edilerek elde edilen trans yağlar (PHO), Kanada Sağlık Bakanlığı tarafından resmi olarak yasaklandı. Bu yasak, Kanada Sağlık Bakanı Ginette Petitpas Taylor tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Bu yasak ithal edilen gıda ürünlerini de kapsıyor.

Kanada’da kalp rahatsızlıklarından dolayı meydana gelen ölümlerin oldukça yüksek olduğuna ve bu yasak ile kalp rahatsızlıklarından ölüm riskinin azalacağına değinen Kanada Sağlık Bakanı, “Kalp rahatsızlıklarını tetikleyen kandaki kötü kolesterol seviyesini trans yağlar yükseltmektedir. Aynı trans yağlar, kalp rahatsızlıklarını önleyen kandaki iyi kolesterol seviyesini ise düşürmektedir. Kanada’da kalp rahatsızlıklarından dolayı yaşamını kaybeden insan sayısı bir hayli fazla. Trans yağ kullanımının yasaklanması ile birlikte Kanada halkını, kronik rahatsızlıklara karşı korumayı hedefliyoruz.” dedi.  

Kanada’da trans yağ kullanımının yasaklanması 17 Eylül 2018 tarihinden itibaren başladı. 17 Eylül 2020 tarihinden itibarende hiçbir market, içeriğinde trans yağ barındıran gıda satamayacak.

İşte içeriğinde trans barındıran o gıdalar;

Hazır patates kızartmaları

Kraker

Cips

Gofret

Bisküvi vb. ürünler.

Hazır kekler, kurabiyeler, hamur işleri, baklava, çörek, börek, kraker, poğaça, pastalar vb. ürünler.

Trans Yağların Neden Olduğu Hastalıklar

Bağışıklık sistemini zayıf düşürür

Kanser

Diyabet

Obezite

Kas kaybı

Kalp rahatsızlıkları

Karaciğer fonksiyonunda bozulma

Kısırlık

Parkinson

Alzheimer

Anne sütünün kalitesini düşürür

Düşük riskini yükseltir

Parkinson

Hücre fonksiyonlarını bozar

Kandaki yağ oranını yükseltir

trans yağ Kanada Sağlık Bakanlığı