Çocuklarda Dikkat Edilmesi Gereken Hastalıklar

TAKİP ET

Özellikle yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte çocuklarda görülen hastalıklara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, çocuklarda görülen hangi hastalıklara dikkat edilmesi ve bu hastalıklar görüldüğünde neler yapılması gerekiyor?

Özellikle yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte çocuklarda görülen hastalıklara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, çocuklarda görülen hangi hastalıklara dikkat edilmesi ve bu hastalıklar görüldüğünde neler yapılması gerekiyor? 

Yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte çocuklarda sinek ve böcek ısırıkları, güneş yanıkları, deniz ve havuz kirliliğinden kaynaklanan ciddi rahatsızlıklar oluşabiliyor. 

Çocuklarda meydana gelebilecek bu ciddi rahatsızlıklar, aileler tarafından alınabilecek önlemlerle engellenebilir. İşte çocuklarda meydana gelebilecek ciddi sağlık sorunları ve bu sağlık sorunlarına karşın alınması gereken tedbirler. 

Güneş Yanığı

Güneşe 2 saatten fazla maruz kalan çocuklarda ishal ve kusma şikayetleri başlar. Ağır güneş çarpması sonucu çocukta bilinç kaybı meydana gelmek üzereyse klinik ortamında müdahale gereklidir. Çocuğunuzun güneş çarpmasından hafif etkilendiğini düşünüyorsanız kıyafetlerini çıkararak ılık duş aldırmak yeterlidir.

Sinek Isırıkları

Çocuklardaki sinek ısırıklarını hafife almamak gerekiyor. Sinek ısırığı olan bölgenin kaşınmaması hususunda uzmanlar, aileleri uyarıyor. Sinek ısırığının olduğu bölge kaşınmaya maruz kaldığı takdirde alerjik reaksiyonları izleyen ciddi enfeksiyonlar oluşabilir. 

İsilik 

Yaz sıcaklarına bağlı olarak aşırı terleme sonucunda daha çok bebeklerde görülen isilik, ciltte nokta döküntüler sonucunda meydana geliyor. İsiliğin nedeninin sıcak havalarda fazla giydirmek olduğu biliniyor. Bebeklerde ve çocuklarda oluşan isilikten, bebeğe ya da çocuğa her gün banyo yaptırarak ve ince giydirerek kurtulabilirsiniz. 

Burun Kanaması

Burun kanaması, güneş çarpması sonucunda meydana gelebileceği gibi burunlar oynanması halinde de gerçekleşebilir. Çocuklarda burun kanaması vakası görüldüğü zaman çocuğun kafası dik tutularak burun kanatlarına mekanik baskı yapılmalı ve eş zamanlı soğuk kompres uygulanmalıdır. 

Havuz ve Deniz Enfeksiyonu

Havuz ve deniz kirliliğine bağlı olarak gelişen enfeksiyonlar, yaz aylarının en sık görülen rahatsızlıkları arasındadır. Bu enfeksiyonlar arasında en sık görüleni ise idrar yolu enfeksiyonudur. Çocuklar, mikroplara karşı daha duyarlı olduğundan dolayı sağlık koşulları açısından uygun olmayan havuzlara sokulmamalıdır. 

İdrar yolu enfeksiyonunun en önemli belirtisi idrar yaparken yanmadır. Ayrıca yüksek ateş, bulantı, kusma, karın ağrısı ve idrarda kan gibi daha ciddi belirtileri olabilir.

 

çocuk yaz sıcakları güneş yanığı deniz-havuz kirliliği enfeksiyon sinek ısırığı isilik