Çıplak Ayakla Toprağa Basmak Kanserden Koruyor

TAKİP ET

Çıplak ayakla toprağa basmanın sağlığımıza olan faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Çıplak ayakla toprağa basmanın sağlığımıza olan faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Enfeksiyonel hastalıklar ve bazı kanser türlerinde son yıllarda meydana gelen önemli artış hepimizin gözünü korkutuyor. Bu önemli artıştaki en büyük sebep ise vücudumuzun, toprakla olan ilişkisinin kesilmesi. Artık çıplak ayakla toprağa basmamamızın bizlere geri dönüşü enfeksiyonel rahatsızlık ve kanser şeklinde oluyor.

Eskiden toprakla çok ilişkili olan, çıplak ayakla toprağa çok sık basan ve hayvan derisinden ayakkabı giyen atalarımız, vücutlarındaki elektrik potansiyelini dengelediklerinden enfeksiyonel rahatsızlıklara ve kansere kolay kolay yakalanmazlardı. Ayrıca toprakla çok sık ilişki içerisinde olmak tüm hücre ve dokulara yararlı olan elementlerin vücuda yerleşmesini sağlar.

Modern çağda plastik ve kauçuğa yönelen insanlar, toprakla ilişkilerini tamamen kesince enfeksiyonel rahatsızlıklarda ve kanser türlerinde çok ciddi artışlar oldu. Ayrıca kauçuk tabanlı ayakkabılar üzerinde yapılan araştırmalar, kauçuk tabanlı ayakkabıların deri ayakkabılar gibi elektron geçişini sağlamadığını ortaya çıkarmıştır. Bu yüzden modern çağda çıplak ayakla toprağa basmak, eskiye göre çok daha önemli.

İnsan vücudu için en etkili antioksidanın çıplak ayakla toprağa basmak olduğuna değinen uzmanlar, toprakla ilişkili olmanın yararlarını şu şekilde sıralıyorlar;

Kanser ve Romatizmayı Yok Eder

Günümüzün en yaygın rahatsızlıkları damar sertliği, kanser, astım ve romatizmadır. Tüm bu hastalıkların kaynağı ise enflamasyondur. Vücuttaki enflamasyonu tamamıyla yok etmek içinde çıplak ayakla toprağa basmak yeterlidir. Yani toprakla ilişki içerisinde olarak kanser ve romatizmayla başa çıkabiliriz.

Kırmızı Kan Hücreleri Artar

Çıplak ayakla toprağa basılması neticesinde meydana gelen topraklama neticesinde kırmızı kan hücrelerinde yüzde 280 artış olur. Bu ise kana daha fazla oksijen gitmesi demektir. Ayrıca bütün ölümcül hastalık riskleri en asgari düzeye iner.

Diyabet Rahatsızlığını Engeller

Çocuklarda rastlanan 2 tip diyabet rahatsızlığının başlıca sebebi vücuttaki topraklama eksikliğidir. Bu nedenle çocukların çıplak ayakla toprağa bastırılması çok önemlidir.

Aynı besinlerle beslenen fareler üzerinde yapılan deneyler göstermiştir ki vücudu topraklanan farelerde kan şekeri düşük çıkarken, vücudu topraklanmayan farelerde kan şekeri yüksek çıkmıştır.

Kalp Krizini Önler

Doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda zeta potansiyeli çoğalmaktadır. Bu ise kalp krizi riskini yükseltmektedir. Kalp krizi riskini en asgari düzeye indirgemek için çıplak ayakla toprağa basarak zeta potansiyelini nötr hale getirmek gerekir.

 

toprak diyabet kanser kalp krizi enfeksiyonel hastalıklar