Cinsel Yolla Bulaşıp Kansere Neden Oluyor!

TAKİP ET

Cinsel yollar bulaşan HPV virüsünün bir süre sonra sinsi bir şekilde ilerleyip kansere neden olabileceği ortaya çıktı.

Cinsel yollar bulaşan HPV virüsünün bir süre sonra sinsi bir şekilde ilerleyip kansere neden olabileceği ortaya çıktı. 

HPV virüsü son zamanlarda Türkiye'de giderek artmaya başladı. Bu konuda vatandaşların bilinçlendirilmesi için uzmanlar tarafından da detaylı açıklamalar yapılıyor. Son dönemlerde pek çok kişinin uzmanlara genital bölgelerde ortaya çıkan siğiller sebebiyle başvurdukları öğrenilmişti. 

HPV virüsünün genellikle sebep olduğu sorunların artması cinsel yolla bulaşan bu hastalığa karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ortaya koyuyor. Korunmasız ilişkiye girmenin hastalığın yayılması konusunda son derece büyük riskler taşıdığı öğrenildi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son araştırmalarla birlikte son zamanlarda kadın erkek demeden hastalığın giderek artmış olduğu öğrenildi. 

KANSERE SEBEP OLUYOR

Son 20 yıllık sürece bakıldığı zaman erkeklerde hastalığın daha çok arttığı belirlendi. Sadece genital bölgede siğil yapmakla kalmayıp aynı zamanda penis kanserine de sebep olabileceği belirtildi. Sinsi bir şekilde ilerleyen hastalık bir süre sonra gerekli tedavi önlemlerinin alınmaması halinde kansere çevirebileceği yapılan araştırmalar sonrasında ortaya çıktı. Erkeklerde görülen penis kanserinin genellikle HPV virüsünden dolayı zamanla ortaya çıktığı ve son derece riskli olduğu öğrenildi. Erkeklerde farklı sonuçlar ortaya çıkarken kadınlarda da farklı sonuçlar doğurabilmektedir. Hastalık hakkında araştırma yapıldığı zaman yüzde 90 oranla cinsel yolla bulaştığı ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. 

hpv cinsel yolla bulaşan hastalık kanser