Cinsel Organı Olmadan 17 Yıldır Yaşıyor! "Artık Dayanamıyorum"

TAKİP ET

Adana'da doğuştan cinsel organı olmayan ve Arke kromozoma sahip olmasına rağmen kadın gibi görünen ve kendini kadın hisseden idrar yolları da tıkalı olması nedeniyle sondayla tuvalet ihtiyacını girebilen Suriyeli Y.M., Dayanamadığını ve ameliyat olmak istediğini söylüyor.

2001 yılında Suriye'nin Halep kentinde dünyaya gelen 17 yaşındaki Y.M.’nin, Suriye'de çocukken yapılan muayenesinde erkek kromozoma sahip olduğu ve idrar deliğinin de kapalı olduğu tespit edildi. 6 defa Suriye'de operasyon geçiren genç kız sonda yardımı ile idrarını yapmaya başladı. İlerleyen yıllarda kız görünümüne sahip olan ve hormonsal olarak da kız olarak hissetmeye başlayan Y.M.’ye ailesi de F.M. olarak hitap etmeye başladı. Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle tedavisine devam edemeyen Y.M., Ailesi ile birlikte 6 yıl önce Adana'ya gelerek Seyhan ilçesine yerleşti.

'1 SENE BİLE ÇOK UZUN'

Y.M., Annesi babası ve kendisinin çalışmadığını kardeşlerinin aileye baksana belirterek kadın olmak için tedavi görmek istediğini fakat başvurduğu doktorların kendisine 18 yaşında beklemesi gerektiğini söylediğini anlattı. Yıllardır yaşadığını sorun nedeniyle hem fiziksel hem de psikolojik olarak zor günler geçirdiğini söyleyen Y.M., Bu tedaviyi İtalya'da Bir doktorun yapabileceğini öğrendiğini fakat yurt dışına çıkmaya imkanın olmadığını anlattı. Artık normal bir hayat sürmek istediğini belirten Y.M., "Defalarca bıçak altına yattım. Yıllarca sonda ile hayatımı sürdürdüm. Ama artık dayanamıyorum. Çocukken ismime Y. diye sesleniyorlardı şimdi F. diye. Kadın gibi görünüyorum ve kadın gibi hissediyorum. Yaşımın 18 olmasını bekleyecek 1 sene bile benim için çok uzun. Çok yoruldum ve yıprandım. Sağlık Bakanlığı'na ve tüm yetkililere sesleniyorum. Allah rızası için bir yardım edin. Ameliyat olmak istiyorum" diye konuştu.

son dakika adana seyhan