Çin'de Genetiği Değiştirilmiş Bebekler Dünyaya Geldi

TAKİP ET

Çin'de bir süredir üzerinden çalışma yapılan genetik tasarımlı bebeklerin doğduğu iddia edilirken genetik değiştirme iddiası sebebiyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Çin'de bir süredir üzerinden çalışma yapılan genetik tasarımlı bebeklerin doğduğu iddia edilirken genetik değiştirme iddiası sebebiyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Çin'de bir süredir bilim adamları tarafından genetik tasarımlı bebekler üzerinden çalışma yapılıyordur. Genetiğinin tasarlanarak gerçekleştirilmesinin ardından tüp bebek yöntemi ile ikiz kız bebekleri dünyaya geldi. Bebeklerin son derece sağlıklı oldukları öğrenildi. DNA'ları üzerinden yapılan çeşitli değişiklikler sonrasında yeni ve etkin bir yöntemin kullanıldığı tespit edildi. 

Çalışmalar yedir kadın üzerinde gerçekleştirildi. Tüp bebek tedavisi sırasında bazı embriyoların genetiği ile oynandığı öğrenildi. Hamilelik denemelerinin ardından ilk denemede başarı elde edildi. Sağlıklı bir hamilelik döneminin ardından ilk genetik tasarımlı bebekler dünyaya gelmiş oldular. 

İNSAN DENEYİ OLARAK KABUL EDİLİYOR

Genetik biliminin giderek değişmesi ile birlikte teknolojinin imkanlarından yararlanılarak gelecek nesillere aktarılacak farklı bir çalışma gerçekleştirildi. Ancak bilim adamları tarafından gerçekleştirilen DNA değişiminin ardından genlere zarar verebileceği endişesi de gündeme geldi. Ayrıca pek çok bilim adamı tarafından kendi aralarında genetik değişiminin etik olup olmadığı konusu tartışılmaya başlandı. İnsan deneyi olarak kabul edilen bu denemelerin gelecek nesiller için son derece tehlikeli ve riskli olabileceği öğrenildi. Genetik değişiminin yapıldığı bebekler hakkında henüz resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmadı. Çinli bilim adamlarının yaptığı çalışmanın henüz bir bilim dergisinde de yayınlanmadığı öğrenildi. Konu hakkında çalışmalar devam ediyor. 

çin bebek genetik