Çin'den alınan aşılar tırlara yüklendi! Çin aşıları ne zaman Türkiye'de olacak?

TAKİP ET

Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği koronavirüs aşılarının 1 milyon 340 bin dozluk ilk partisi tırlara yüklendi.

Türkiye’nin Çin’den sipariş ettiği koronavirüs aşılarının 1 milyon 340 bin dozluk ilk partisi tırlara yüklendi. Aşıların tırlara yüklendiği anlara ait görüntüler ilk kez paylaşılırken Çin’den gelecek olan aşıların Çarşamba günü İstanbul’da olması bekleniyor. 

Türkiye’ye Gönderilecek Aşılar Tırlara Yüklendi

TRT’nin özel haberine göre, Çin’den Türkiye’ye gönderilecek olan Sinovac aşısının ilk partisi tırlara yüklenerek Pekin Havalimanı’na doğru yola çıktı. Aşılarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika bir yazılı açıklama yapılmış ve Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece İstanbul’da olması beklenen aşıların gelişinin bir iki gün gecikeceği duyurulmuştu. 


Aşlar Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek?

Alınan bilgilere göre, aşıların gümrük işlemlerinin bitmesinin ardından Türk Hava Yolları’na ait uçağa yüklenmesi bekleniyor. Pekin Havalimanı’ndan kalkacak olan uçağın yaklaşık 10 saat sürecek bir uçuşun ardından İstanbul’da olması planlanıyor. Çin’den alınan koronavirüs aşılarını taşıyan uçağın Çarşamba günü İstanbul’a iniş yapması bekleniyor. Aşılar İstanbul’a geldikten hemen sonra Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun kontrolünden geçecek ve yapılacak kontrollerin ardından Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılmaya başlanacak.


50 Milyon Doz Daha Gelecek

Ülkemize gelen her parti aşının uygunluğu örnekler üzerinden incelenecek. Aşıların dağıtımı kontrollerin ardından gerçekleşecek. Öte yandan Şubat ayı sonuna kadar Çin’den ülkemize 50 milyon doz daha aşı teslimatı yapılması planlanıyor. Aşılar teslim alındıktan ve gerekli kontrollerden geçirildikten sonra aşılama daha önce belirlenen 4 aşama şeklinde yapılacak. 
 

çin aşı türkiye sağlık bakanı koronavirüs