Cilt İçin Gece Bakımı

TAKİP ET

Kadın erkek fark etmeksizin herkes sağlıklı bir cildin hayalini kurar. Gün boyunca ışıl ışıl parlayan, yağdan kirden arınmış, kuruluktan uzak, temiz bir cilt hepimizin ulaşmak istediği bir durum. Hayalini kurduğumuz sağlıklı cilde ulaşmanın yolu ise; gece bakımı...

Çoğu zaman uyku öncesi yorgunluktan, gerektiği kadar önemsemediğimiz gece bakımı cildimizi gün içinde maruz kaldığımız kirlerden arındırıyor ve hayalini kurduğumuz cilde kavuşmamızı sağlıyor.

GECE BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALI?

Yüzünüzü mutlaka temizleyin. Cildinize temas eden makyaj, kir ve toz kalıntılarını temizlemeniz gece boyunca siz uykudayken gözeneklerinizin daha rahat hava alabilmesini sağlıyor. Makyaj temizliğinin daha sağlıklı bir şekilde yapılması için, cildinize uygun olan temizleme ürünleri seçmeniz gerekiyor. Sağlıklı bir cilt için asla makyaj ile uyumayın.

Tonik ve nemlendirici: Hayalinizdeki cilde kavuşmak için bu ikiliyi asla atlamayın. Gece bakım rutini bu ikili olmadan asla tamamlanmaz. 

Gerekli temizliği yaptıktan sonra gözeneklerinizin sıkılaşmaya ihtiyacı var. Bu aşamada makyaj temizleme pamuğuna döktüğünüz toniğinizi pres şeklinde uygulayın. Tonik olarak doğal ürünlerden de yararlanabilirsiniz. Soda, gül suyu, sirke kullanabileceğiniz doğal ürünler arasında yer alıyor.

Temizleyip tonik uygulaması yaptığınız cildinize, cilt yapınıza uygun nemlendirici kullanın. Az miktar ürünü cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. Yağlı veya kuru fark etmeksizin her cilt tipinin nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. 

Dudak nemlendirme: Geceleri uyumadan önce dudaklarınızı mutlaka nemlendirmelisiniz. Bu uygulama sayesinde, sabahları uyandığınız zaman daha yumuşak ve pürüzsüz dudaklara sahip olabilirsiniz.

Göz çevresi bakımı:  Göz çevresinde de daha doğal ve parlak bir görünüm elde etmek istiyorsanız bakımını ihmal etmemeniz gerekiyor. Cilt yapınıza ve yaşınıza uygun olan göz çevresi kremlerini kullanmalısınız.

Unutmayın! Gece bakımı süreklilik isteyen bir süreçtir. Cildinize düzenli olarak bakım yapmazsanız, gece bakım uygulamalarından verim alamazsınız. Cildinizin kalıcı olarak sağlıklı olabilmesi için gece bakımını alışkanlık haline getirmelisiniz.

gece için cilt bakımı cilt bakımı cilt bakımı rutini