Cildinizi Pirinç Unu Maskesiyle Güzelleştirin! İşte Cilt Güzelleştiren Pirinç Unu Maskesi Tarifi

TAKİP ET

Yüzünüzdeki akne izleri ve cildinizdeki tonu ayarlamak için ihtiyacınız olan tek şey pirinç unu maskesi. Peki, pirinç unu maskesini nasıl elde edebilirsiniz? İşte pirinç unu maskesi tarifi ve cilde uygulama aşamaları…

Yüzünüzdeki akne izleri ve cildinizdeki tonu ayarlamak için ihtiyacınız olan tek şey pirinç unu maskesi. Peki, pirinç unu maskesini nasıl elde edebilirsiniz? İşte pirinç unu maskesi tarifi ve cilde uygulama aşamaları…

Son günlerde kadınların en çok tercih ettiği tam bir cilt temizleyici olan pirinç unu maskesi cilt rengini açma, akne izlerini tedavi etme ve cilt tonunu eşitlemek için birebir. Genel olarak Asya ülkelerinde yapılan bu maskeyi evde hazırlamanız da oldukça kolay. 

PİRİNÇ UNU MASKESİ HAZIRLANIŞI

Pirinç unundan yani toz pirinçten hazırlanan maskenin yapımı ve uygulanması oldukça basittir. Bu maskenin en etkili olduğu bölge sivilce, cilt lekelerinin yoğun yaşandığı bölgelerdir. Öncelikle ihtiyaç olan şey 3-4 çay kaşığı pirinç unu ve bir miktar sudur. Pirinç ununa yarım çay bardağı kadar su eklendikten hemen sonra biraz karıştırılmalı ve bu karışımı tüm yüze uygulamak yeterlidir. Maskenin kuruyuncaya kadar yüzde bekletilmesi gerekir. Maske kuruduktan sonra yüzünüzü bol ılık su ile yıkamalısınız. Pirinç ununun yüzü kurutma özelliği bulunduğundan maskenin uygulanmasının ardından iyi bir nemlendirici kullanılması gerekmektedir. Cildi kuru olanlar bu maskeyi 1 bardak süt ile uygulamalıdır. 1 bardak süt ve 2 yemek kaşığı pirinç ununu karıştırarak buz poşetine koyarak buzlukta beklettikten sonra yüzlerine uygulamalıdır. 

CİLT TONUNU AÇAN PİRİNÇ UNU MASKESİ HAZIRLANIŞI

Cilt tonunu açan pirinç unu maskesini hazırlamak için 1 fincan yarım yağlı süt, 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 3-4 damla limon suyu, 1 çay kaşığı süt tozu ve 1 adet kağıt maske yeterlidir. Sayılan tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra kağıt maskeyi karışımın içine atarak açılmasını sağlayın. Daha sonra ılık su ile nemlendirin ve cildinize kapatın. 15 dakikanın ardından çıkartarak kalan sütlü karışımla peeling yapın ve ılık su ile yüzünüzü iyice yıkayın. Maskenin ardından yüzünüzü bol bol nemlendirmeyi unutmayın. 

 

Kadın haberleri Pirinç unu maskesi Güzellik Cilt bakımı Cilt güzelleştirme Sivilce Akne Temizlik