Cildiniz İçin Esmer Şekeri 10 Farklı Yöntemle Kullanabilirsiniz

TAKİP ET

Kahverengi şeker, cilt bakımı denince sayısız kadının favorisi olan, oldukça sevilen ve çok popüler bir malzeme olduğu çoğu kişi tarafından bilinir. Cildinize oldukça faydalı olan kahverengi şekeri, cilt bakım rutininin vazgeçilmez bir parçası haline getirmek, cildiniz için oldukça fayda sağlayabilir. Cildin alt katmanlarına kadar ulaşabilir ve uzun bir süre boyunca biriken tüm ölü deriyi temizleyebilir. Bir peeling ajanı gibi davranmanın yanı sıra, cildin iyi nemlenmesini ve oldukça esnek olmasını sağlaması için de kullanabilirsiniz.

İnsanların çoğunluğu, bu değerli malzemeyi bal, zeytinyağı vb. Gibi yaygın olarak kullanılan cilt bakım bileşenleriyle bir arada kullanmaktan hoşlanır. Bu nedenle, bugün cilde kahverengi şeker yapabilmeniz için en etkili yollar hakkında sizi bilgilendiriyoruz. Uygulaması oldukça kolay olmanın dışında, bu yöntemlerde cildinize uzun süre ihtiyaç duyduğu desteği sağlayabilirsiniz.

Cilt bakımı için kahverengi şeker kullanmanın en iyi yolları

Hindistan cevizi yağıyla

Kahverengi şekeri çok yönlü cilt bakım içeren Hindistan cevizi yağıyla karıştırmanız gerekir. Bu çok özel karışım cildinizi nemlendirmek için kullanılır. Belirtilen bileşenlerden birer çorba kaşığı karıştırın ve cildinizi bu karışımla kaplayın. Durularken ılık su kullanın. Cildinizi esneklik kazandırıp, nemlendirmek için haftada bir kez bu yöntemle kendinizi şımartın.

Gül suyu ve kahveyle

Kahve, gül suyu ve kahverengi şekeri karıştırın. Birlikte kullanılan bu üçlünün karışımı, cilt dokusu üzerinde oldukça etkilidir. Bir çay kaşığı kahverengi şeker, bir çay kaşığı kahve ve bir çorba kaşığı gül suyunu karıştırın, cildinizi bu karışımla kaplayın. 10 dakika sonra yıkayın ve cildinizin görünümünde fark edilebilir bir etki için yüz toniği kullanın.

Aloe vera jel ile

Aloe vera jel ile karıştırmak, esmer şeker ile kullanabileceğiniz en mükemmel yöntemdir. Bu harika bitkiyi bir çay kaşığı aloe vera jelini bir çorba kaşığı esmer şeker ile karıştırın ve cildinize yumuşak bir şekilde sürün. Cildinize etkisini hissettirmek ve daha canlı görünmek için, bu yöntemi haftalık olarak uygulayın.

Yeşil çay ile

Cildi besleyici esmer şeker kullanmanın bir diğer yolu da yeşil çay gibi mucizevî bir besinle birleştirmektir.  Bir kâseye kahverengi şeker ve demlenmiş, ılıtılmış yeşil çaydan koyun ve karıştırın. Karıştırma tamamlandıktan sonra, cildinizin her yerini ovabilirsiniz. 15-20 dakika boyunca cildinizde tuttuktan sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Shea yağı ile 

Buna ek olarak, cildinizin pürüzsüz ve kusursuz görünmesini sağlamak için kahverengi şekeri shea yağı ile birleştirebilirsiniz. Bir çay kaşığı kahverengi şekeri alın ve 1 yemek kaşığı shea yağı ile karıştırın. Karışımı cildinize sürün. En iyi sonuç için, ılık suyla temizlemeden yarım saat bekletin. Haftada bir kez, iyi bir sonuç için bu yöntemde kendinizi şımartın.

Bal ile

Kahverengi şekerin cildinize etkisini arttırmak için bal ile de birleştirebilirsiniz. iki malzemeyi eşit miktarda karıştırın ve hazırlanan karışımı cildinize sürün. Oda sıcaklığında su ile çıkarmadan önce birkaç dakika masaj yapın. Fark edilebilir sonuçlar için, bu yöntemi haftada bir kez kullanmayı deneyebilirsiniz.

Limon suyu ile

Limon suyuyla birleştirmek, bu muhteşem doğal malzemenin faydalarını arttırmanın bir başka yoludur. Bir çay kaşığı kahverengi şeker ile bir çorba kaşığı limon suyunu birleştirin ve cildinizin her tarafına karışımı hassas bir şekilde sürün. 10-15 dakika durulamadan bekleyin. Cildinizi canlandırmak için haftada bir kez deneyin.

Zeytinyağı ile

Bir diğer seçenek, kahverengi şekeri zeytinyağıyla karıştırmanız olacaktır. Bu özel karışım cilt güzelliğini arttırır, her iki malzemeyi de eşit miktarlarda karıştırın ve elde edilen karışımı cildinize yedirin. En az 30 dakika boyunca cildinizde tutun, ılık suyla durulayın. Haftalık olarak bu rutini tekrarlayarak daha esnek bir cilde kavuşabilirsiniz.

Çilek suyu ile

Kahverengi şekeri çilek suyuyla karıştırmak, cildinizi doğal bir şekilde zenginleştirmenin başka bir muhteşem yoludur. 2-3 olgun çilek suyunu sıkın ve kahverengi şekerle karıştırın. Cildinizi bu harika ikiliyle hassas bir şekilde kaplayın ve yumuşak bir cilt deneyimi yaşamak için yarım saat sonra durulayın.

Badem yağı ile

Son olarak, bu doğal elementi badem yağı ile birleştirin. Kahverengi şekerle birleştirilen bu yağ, cildinizdeki her türlü kiri temizleyerek, cildi içten dışa temizler. Eşit parçalarda her iki malzemeyi karıştırın ve karışımı cildinize sürün. Maskenin sihrinin çalışması için yarım saat kadar bekleyin. Ayda bir kez bu yöntemle cildinizi şımartın.

 

esmer şeker bim esmer şeker ve diyabet esmer şeker faydaları nedir esmer şeker ekşi kahverengi şeker üretimi beyaz şeker esmer şeker nasıl yapılır kısaca esmer şeker nereden bulabilirim