Çiftlikbank'tan Sonra "Enerji Emlak" Mağdurları Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Henüz 'Çiftlik Bank' mağdurlarının yankıları sürerken Bu defa yeni bir dolandırıcılık olayı iddiası Esenyurt'ta gündeme geldi. Esenyurt'ta 'Enerji Emlak' adı altında vatandaşların milyonlarca lirasını alan ve yüksek kar imkanı sunan şebeke üyeleri polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ayrıca enerji Emlak adı altında kurulan şirkette ise emekli polis ve askerlerin silahlı olarak korumalık yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2015 yılından beri toptan enerji içeceği olarak vatandaşlara kar vaat eden, “Enerji Emlak” adından bir kurumun vatandaşları dolandırdığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şebeke olduğu öne sürülen Grup milyonlarca Birazını aldığı yüzün üstüne vatandaşa toptan enerji içeceği alınacağı ve bunun satışları sonrası elde edilecek kar orandan verileceğini iddia etti. Sistem içerisinde vatandaşlara İlk başlarda ödeme yapılırken 9 aydır ödemelerini alamayan vatandaşlar konuyla ilgili Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine başvurdu. Dedektifler ihbar üzerine harekete geçerek enerji Emlak adı verilen ofise baskın düzenledi ve şüpheli şahıslar gözaltına aldı. Emniyette şüphelilerin işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilirken mağdurların yaklaşık 100 milyon lira parasının ortada olmadığı belirlendi.

“GİDİN DEVLET VERSİN PARANIZI’ DİYORLAR”

Bir vatandaş olaydan dolayı mağdur olduğunu belirterek akrabaları aracılığı ile söz konusu sistemi içine girdiğini söyledi ve, “Anlaştık senet yaptılar bize aydan aya 4-5 ödeme yaptılar sonra ödemeleri kesildi. Bunlar dolandırıcı. İnşaat yapmak maksadı ile biz evimizi verdik. Şimdi 8 aydan bu yana bizi oyalıyorlar. Adamları biz arıyoruz gidin devlet versin paranızı diyorlar.  Bizim şu anda yaklaşık 800 bin lira mağduriyetimiz var”  ifadelerini kullandı. Vatandaş bu sistem nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını belirterek, “Şu anda vatandaşlar ekmek alamaz kirasını veremez duruma düştü. Biz evimizi verdik ama kredi çekip para veren arkadaşlar da burada çok.  Bu adamın vaadi bize 2 -3  parayı ödeyip güven verip ondan sonra paralara el koyayım şekilde. Bizim için de kar payı yok” dedi.

Enerji Emlak çiftlik bank dolandırıcılık Enerji Emlak dolandırıcılığı esenyurt