Çay Sigara Tiryakilerine Kötü Haber!

TAKİP ET

Yapılan son bilimsel araştırmalar çerçevesinde sigara ve alkol bağımlısı olan kişilerin çayı sıcak içmelerinin son derece zararlı olduğu ortaya kondu.

Yapılan son bilimsel araştırmalar çerçevesinde sigara ve alkol bağımlısı olan kişilerin çayı sıcak içmelerinin son derece zararlı olduğu ortaya kondu. 

Ülkemizde çay ve sigara tiryakilerinin son derece fazla olduğu ifade edilmişti. Bunun üzerine uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar çerçevesinde çay ve sigara tiryakilerini üzecek bir sonuç ortaya çıktı. Sigara ve alkol bağımlısı olan sık sık tüketen kişilerin çayı sıcak içmelerinin son derece zararlı olduğu belirlendi. 

Geçtiğimiz günlerde yabancı bir tıp dergisinde yayınlanan araştırma sonrasında çok sıcak çay içmenin sigara ve alkol tüketen kişilerde zararlı maddelerle birlikte etkileşime girerek kansere sebebiyet veriyor. Özellikle yemek borusu kanserleri bu süreçte daha sık görülüyor. 

ÇOK SICAK TÜKETMEYİN

Yemek borusu kanseri bilinenin aksine dünya üzerinde en çok görülen kanser türleri arasında yer almaktadır. Dünya sıralamasına bakıldığı zaman 8. sırada yer aldığı görülmektedir. Ölümcül sonuçları olduğu gibi dünya genelinde 400 bin kişinin ölümüne sebep olmaktadır. Yemek borusunda alkol, asit ve sıcak gibi olumsuz etkenler birleştiği zaman yaralanmalar oluşabiliyor. Araştırmanın şimdiye kadar yapılan en büyük araştırma olduğu belirlendi. Sıcak çay tüketmek yemek borusunun zedelenmesini artırdığı gibi bununla birlikte alkol ve tütün gibi zararlı maddeler eklendiği zaman kanser riskinin iki katına çıktığı öğrenildi. Sigara ve çay ikilisinin tiryakisi olanlara özellikle uyarılar yapılırken bu konunun önemi bir kez daha gündeme taşındı. 

çay sigara yemek borusu kanseri tehlike