Canan Karatay Sahur ve İftarda Tok Tutan Yiyecekleri Açıkladı!

TAKİP ET

Prof. Dr. Canan Karatay ramazan ayının başlamasıyla birlikte sahur ve iftarda hangi yiyeceklerin tok tutacağı hakkında açıklamalarda bulundu. Bu yıl ramazan ayında oruçların 17 saatten fazla tutulacağını söyleyen Karatay sahur ve iftarda hangi yiyeceklerin yenmesi hakkında bilgi verdi. Karatay hoca sahurda tok tutabilecek yiyeceklerin listesini verdi. İşte Canan Karatay'ın tok tutacak yiyeceklerle ilgili açıklamaları.

Prof. Dr. Canan Karatay ramazan ayının başlamasıyla birlikte sahur ve iftarda hangi yiyeceklerin tok tutacağı hakkında açıklamalarda bulundu. Bu yıl ramazan ayında oruçların 17 saatten fazla tutulacağını söyleyen Karatay sahur ve iftarda hangi yiyeceklerin yenmesi hakkında bilgi verdi. Karatay hoca sahurda tok tutabilecek yiyeceklerin listesini verdi. İşte Canan Karatay’ın tok tutacak yiyeceklerle ilgili açıklamaları.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte herkes sahur ve iftarda hangi yiyecekleri yemesi gerektiğini ve hangi yiyeceklerin daha tok tutacağını merak etmeye başladı. Prof. Dr. Canan Karatay konuyla ilgili bilgiler verdi. Sahurda tok tutacak yiyecekleri sıralayan Karatay karpuz yenmemesi gerektiğinin özellikle altını çizdi. Karatay, karpuzun içinde lifi olmadığından kan şekerini aniden yükseltebileceğini ve çabuk acıktırabileceğini belirtti.

Karatay, sahur sofralarının başında tam tahıllı ekmek olması gerektiğini belirtti. Sahurda yenecek iki dilim tam tahıllı veya çavdar ekmeğinin ihtiyaç olan karbonhidratı karşılayacağını belirtti. Sahurda 3-4 tane yumurtayı bol tereyağına kırarak yenilmesi gerektiğini belirten Karatay hoca sahurda yumurta ve yağlı yemenin çok önemli olduğunu yumurtanın ve tereyağının enerji vererek 24 saat tok tutabileceğini söyledi. Öte yandan sahurda zeytin ve zeytinyağı yenebileceğini belirten Canan Karatay, yağın verdiği enerjiyle dinç kalınacağını 72 saat kadar etki edeceğini ve baş dönmesi sorununun yaşanmayacağını söyledi. 

İFTAR SOFRALARINDA NE YENMELİ

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahurla beraber iftar sofralarının da beslenme açısından öneminin oldukça büyük olduğu ortada. Karatay hoca, iftar sofraları için en iyi çorbanın kelle paça çorbası olduğunu belirtti. İftar sofralarının baş sırasında olması gerektiğini belirten kelle paça çorbasının besleyici ve sağlıklı olduğunu ekledi. Canan Karatay, iftarda yenecek olan pidenin üzerine bol tereyağı sürülmesi gerektiğini bu sayede kan şekerinin yükselmeyeceğini açıklamalarına ekledi. 

 

canan karatay hocadan sahur ve iftar önerileri canan karatay sahur ve iftarda tok tutan yiyecekleri açıkladı sahur ve iftar tok tutan yiyecekler neler ramazan