Çanakkale'de 4,9 Büyüklüğünde Deprem: 1 Ölü

TAKİP ET

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen sarsıntı, halk arasında korku ve paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.

Akşam saat 21.38'de yerin 10,44 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntının, İstanbul ve çevre illerden de hissedildiği açıklamada yer aldı. 

Bursa'da Korkudan İkinci Kattan Atlayan Kişi Hayatını Kaybetti

Depremin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bu akşam saat 21.38'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki sarsıntı, Çanakkale ilinin geneli ile Balıkesir ve İstanbul'dan da hissedildi. Bursa''nın Nilüfer ilçesinde bir vatandaşımız, sarsıntı olduğu esnada korku ve panik ile ikinci kattan kendisini aşağı atarak ağır yaralanmıştır. Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan vatandaşımız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah, ülkemizi ve milletimizi afetin her türlüsünden korusun." ifadelerini kullandı. 

Çanakkale Yenice Deprem