Büyük Kriz Kapıda! Rusya Diplomatlarını Sınır Dışı Etme Kararı Alan ABD ve 14 Ülkeye Çok Sert Çıktı

TAKİP ET

Rusya, ABD ve 14 AB ülkesinin diplomatlarını sınır dışı etme kararına çok sert çıktı. Rusya Washington Büyükelçisi Antonov'dan gelen açıklamada, 'ABD sadece güçten anlar, ilişkileri yerle bir etti.' ifadeleri kullanıldı.

Rusya, ABD ve 14 AB ülkesinin diplomatlarını sınır dışı etme kararına çok sert çıktı. Rusya Washington Büyükelçisi Antonov’dan gelen açıklamada, ‘ABD sadece güçten anlar, ilişkileri yerle bir etti.’ ifadeleri kullanıldı.

ABD ve 14 AB ülkesinin Rus diplomatlarını sınır dışı etme kararı sonrasında Rusya Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov’dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, ABD’nin Rusya ile arasında kalan ilişkilerdeki iyilik düzeyinin küçük bir kısmını da yerle bir ettiği ve ABD’nin sadece güçten anladığını söylediği öğrenildi.

ABD BAŞKANI TRUMP AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump’ın son yaptığı açıklamasında, 60 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine karar verildiği belirtilmişti. Sınır dışı edilen 60 Rus diplomat arasında 12’sinin casuslukla suçlandığı öğrenilirken diplomatlara ABD’yi terk etmesi için 1 haftalık süre verildiği öğrenildi. ABD Başkanı Trump’ın açıklamasının hemen ardından Almanya ve Fransa’nın da aralarında olduğu 14 AB ülkesinin de Rus diplomatları sınır dışı etme kararı büyük bir şok daha yaşattı. 

İLK KRİZ İNGİLTERE VE RUSYA ARASINDA YAŞANMIŞTI

İlk olarak İngiltere’nin Rus ajan Sergey Skripal’ın zehirlenmesine tepki olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı. İngiltere’nin bu kararının ardından Rusya’da aynı şekilde karşılık vermiş ve Rusya ile İngiltere arasında ilişkiler sarsılmıştı.

 

Dünya haberleri Rusya ABD AB Fransa Almanya Diplomat Tepki Washington