Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir! İşte Burun Tıkanıklığını 1 Dakikada Geçiren Yöntem

TAKİP ET

Burun tıkanıklığının nedenine göre, onunla savaşmak için uygun formu aramaya başlamalı ve semptomları tamamen ortadan kaldırmalıyız. Peki, burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Burun tıkanıklığı, burun mukozasında mikrop ve alerjen varlığının bir sonucu olarak iltihaplandığı zaman ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Bu yazıda burun tıkanıklığının nasıl geçeceğini sizlere anlatmak istedik.
Burun tıkanıklığı birkaç faktör tarafından tetiklenir ve o kadar rahatsız edicidir ki, pek çok insanın normal olarak günlük faaliyetlerini yürütmesini engeller. Genellikle, burun tıkanıklığı, bir grip veya soğuk algınlığına yakalanmaya yakın olduğumuzu gösteren bir semptomdur. Aynı zamanda, bir tür alerji, iklim değişikliği, kirlenme ile de ortaya çıkabilir. Sebep ne olursa olsun, çoğumuz kendimizi çok rahatsız hissediyoruz. Bunun nedeni bu normal nefes almanın önlenmesi ve şiddetli baş ağrısına neden olması. Peki, burun tıkanıklığı neden olur?

BURUN TIKANIKLIĞININ VEYA AKINTISININ ANA NEDENLERİ NELERDİR?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, burun tıkanıklığı soğuk algınlığı, grip veya alerjilerin ortak bir belirtisidir. Buna karşı hareket etmenize neyin neden olduğunu, böylece onunla savaşmak için en iyi çözümü bulmak için önemlidir.
Soğuk algınlığı: Soğuk algınlığı, burun tıkanıklığının ana nedenlerinden biridir. Onunla acı çektiğimizde, burnumuzdaki tahrişleri hissetmeye başlarız. Ayrıca 5 dakikalık bir sürede hapşırmak da yaygındır.
Alerjiler: Birçok insanda burun tıkanıklığına neden olan farklı tipte alerjiler vardır. Diğerlerinin yanı sıra tebeşir, polen, kir, toz, evcil hayvan kıllarına alerjisi olan insanlar var. Bu tip bir tıkanıklık, akciğerlerin tehlikeli olduğunu düşündükleri ajanlara karşı bir savunma yöntemi olarak kapanmaya çalıştıklarından meydana gelir. Bu durumda, alerji ya da rahatsızlık olup olmadığını bilmek için hapşırmayı da aklımızda tutabiliriz.
İklim değişikliği: İklimdeki ani bir değişiklik nedeniyle, savunmalarımız bir tür alerji üretmenin yanı sıra düşebilir. Ek olarak, burun tıkanıklığı bir hava akımından hemen sonra ortaya çıkabilir.
Burun tıkanıklığının nedeni göz önüne alındığında, onunla mücadele için uygun formu aramaya başlamalıyız. Bu şekilde, semptomu tamamen sona erdirmek için sebepleriyle mücadele etmeliyiz.
Ancak, tamamen ondan kurtulmak zor. Bu yüzden,  burun tıkanıklığını hızla ortadan kaldırmak için alternatif bir yol paylaşmak istiyoruz.
Burun tıkanıklığı ile mücadelede bu harika alternatifi öğrendikten sonra, bu problemle başa çıkmak için ilaç kullanmak istemeyeceksiniz.
Bu, doğal olarak burun tıkanıklığının nasıl giderileceğine ilişkin kolay, sağlıklı ve kesinlikle çok etkili bir çözümdür.

BURUN TIKANIKLIĞINA NE İYİ GELİR?

Burun tıkanıklığını sadece bir dakikada tedavi edebilmek inanılmaz gibi görünse de, gerçek şu ki, geleneksel Çin tıbbının bizimle paylaştığı bir akupunktur tekniği sayesinde bu mümkün.
Bu basit teknik, burun boşluğumuzu tıkama yeteneğine sahip olduğundan farklı tipteki ağrıları gidermek için idealdir.
Acupressure, vücuttaki bazı noktaların parmak uçlarınızla bastırılmasını içeren çok etkili bir tekniktir, böylece bölgeye bastırıp ardından bırakabilirsiniz. Günde 3 defa yapılmalıdır.
Basınç noktası 1. Kulak memesi: 10 kez nazikçe masaj yapın
Basınç noktası 2. Kulak memesinin altında, kıkırdağın hemen altında: doğrudan kıkırdak üzerinde herhangi bir baskı yapmadan 10 kez basın ve bırakın.
Basınç noktası 3. Kaşlar arasındaki burnun üzerinden: bu alana bir dakika boyunca hafifçe bastırın. Bu özel nokta, sinüslerin kurumasını ve iltihaplanmasını önlemek için idealdir.
Basınç noktası 4. Yanakların altında, doğrudan gözbebeği gözünün hemen altındaki noktada: yüzün bu bölgesine basılmalı ve serbest bırakılmalıdır. Bu baskı noktası, sinüslerin tıkanıklıkla mücadele etmek için serbest bırakılmasına yardımcı olur.
Basınç noktası 5. Nazal foszenin dibi: parmak uçlarını nazal foszanın dibine konumlandırın, yavaşça dönen bir harekete bastırın ve arka arkaya on kez tekrarlayın.

burun tıkanıklığına çözüm burun tıkanıklığına ne iyi gelir evde çözüm burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm burun tıkanıklığına ne iyi gelir evde burun tıkanıklığını açan şeyler burun tıkanıklığına iyi gelen bitkiler burun tı