Burcunuz Bedeninizin Hangi Bölgesine Hitap Ediyor? İşte Burcunuzun Bedeninize Hükmettiği Bölgeler…

TAKİP ET

Astroloji bilimine göre, bedeninizin her bölgesi bir burcun yönetimindedir. Astrolojiye göre bu durum 'Zodyak İnsanı' olarak kabul edilmekte olan bir varoluş sisteminin sembollerle ifadesi olarak adlandırılır. Peki, sizin burcunuz bedeninizin hangi bölgesine hükmediyor? İşte detaylar…

Astroloji bilimine göre, bedeninizin her bölgesi bir burcun yönetimindedir. Astrolojiye göre bu durum ‘Zodyak İnsanı’ olarak kabul edilmekte olan bir varoluş sisteminin sembollerle ifadesi olarak adlandırılır. Peki, sizin burcunuz bedeninizin hangi bölgesine hükmediyor? İşte detaylar…

YENGEÇ BURCU

Yengeç burcu başlıca göğüsler, mide ve tüm beslenme kanalları ile ilgilidir. Yengeç burcunun yöneticisi olan Ay ise mide, rahim ve tat duyumları üzerinde etkilidir. Ayrıca Yengeç burcu vücudun sol yarısını da kontrol etmektedir. Bu burcun modern astrolojide tüm beslenme sistemi üzerindeki etkisinden söz edilmektedir.

İKİZLER BURCU

İkizler burcu ise akciğer ve ona ait olan nefes boruları, omuzlar, kollar, eller ve parmakları yönetmektedir. İkizlerin yöneticisi olarak adlandırılan Merkür ise zihinsel aktiviteyle ilgilidir. Astrologlara göre Merkür gezegeni dil, safra ve kaba etlerle ilişkilendirilmektedir.

ASLAN BURCU

Aslan burcu ise kalp, omurga ve sırt üzerinde etkilidir. Aslan burcunun yöneticisi olarak bilinen Güneş ise kalp, beyin, adale ve tendonlarla vücudun sağ yarısını kontrol etmektedir. 

BAŞAK BURCU

Başak burcu, bağırsaklar, solar plexus ve sinir sistemiyle ilgilidir. Başak burcunun yöneticisi olan Merkür’ün etkili olduğu bölgeler ise İkizler burcu başlığında gösterilmiştir. 

TERAZİ BURCU

Gelelim Terazi burcuna. Terazi burcu genel olarak böbrekler üzerinde etkilidir. Aynı zamanda tüm bel ve bel altı bölgelerde Terazi burcunun etkisi altındadır. İdrarla ilişkili olan problemlerde bu burçla ilişkilendirilmektedir. 

YAY BURCU

Yay burcu ise kalça, uyluklar ve kan damarlarını yönetmektedir. Yay burcunun yöneticisi olan Jüpiter ise atar damarlar, karaciğer ve meni ile ilgilidir. Ayrıca bu gezegen vücudun gelişmesini, hormon üretimlerinin düzenlenmesini sağlamaktadır. 

OĞLAK BURCU

Oğlak burcu ise dizleri, kemikleri ve dişleri yönetmektedir. Bu burcun yöneticisi olan Satürn gezegeni ise lenf, mesane, dalak ve kemikler üzerinde etkilidir. Ayrıca bu gezegen cinsel ve kas gücünü sağlayan bezlerin de düzenlenmesini sağlar.

BALIK BURCU

Balık burcu ayakları yönetmektedir. Öte yandan bu burcun tüm tıbbi uygulamaları yönettiği de söylenmektedir. Bu burcun modern astroloji yöneticisi ise Neptün olarak gösterilmiştir. 

KOVA BURCU

Kova burcunun etkisi dolaşım sistemi üzerindendir. 

 

Astroloji Burçlar Burç yorumları Beden Koç burcu Yengeç burcu Balık burcu Oğlak burcu İkizler burcu Aslan burcu Başak burcu Terazi burcu Yay burcu Kova burcu Günlük burç