Bunu Okuyunca Her Sabah 1 Kaşık Zeytinyağı İçeceksiniz

TAKİP ET

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor ve her geçen gün yeni bir faydası daha ortaya çıkıyor. Kanseri önleyici etkisi olan aynı zamanda koroner kalp hastalıklarını önleyen mucizevi bir yağ zeytinyağı. İltihabı neden olan rahatsızlıkları önlerken bir yandan da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Peki, her sabah bir kaşık zeytinyağı içerseniz vücudumuzda neler olur?

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmeyen mucizevi yağ. Kalp sağlığını destekliyor Kolesterolü düzenliyor cilt ve saç bakımına yardımcı olmanın yanı sıra kilo vermeyi sağlıyor. Zeytinyağı diyabet tedavisinde destekleyici bir etki göstermesinin yanı sıra oldukça etkili de bir ağrı kesici işlevi görüyor. Peki, bütün bu faydalarından yararlanmak için zeytinyağı nasıl kullanmalısınız? İşte Bu soruların yanıtı...

Kolon kanserini önler

Kalın bağırsaktaki hücreleri koruyan zeytinyağı kanseri önleyici etki gösterir. Aynı zamanda zeytinyağı sayesinde kabızlıkta rahatlar.

Cilde, saçlara, tırnaklara ve kemiklere faydalı

Zeytinyağı saçları tırnakları ve cildi yumuşatarak bakımı yapar nemlendirir ve besler. Zeytinyağlı saç ve cilt maskesi olarak kullanabilir aynı zamanda ağız yolu ile tüketerek de aynı etkilerden yararlanabilirsiniz.

Karaciğeri temizler

Karaciğer bütün hiç sisteminizi temizleyen hayatı görevi olan bir organdır. Fakat bazı durumlarda karaciğerinde temizlenmesi gerekir. Zeytinyağı ile karaciğer detoksu yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey 2 yemek kaşığı zeytinyağını 1/3 limon suyu ile karıştırmak ve içmek.

Kilo verdirir

Bol miktarda yağ asidi içeren zeytinyağı tokluk hissi vererek kilo vermenize yardımcı olur. Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız mutfağınızdan bütün yağları kaldırın ve sadece zeytinyağı kullanım.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Zeytinyağının içerisinde bulunan Yonga setleri Bağışıklık sisteminin düzenleyerek destekler Hatta otoimmün hastalıkların tedavisinde Bir de etkili olur.

Kalbi korur

Vücudumuzda iyi huylu Kolesterolü yükseltmenin en etkili yolu sebze çoğul meyve ve zeytinyağından ulaşan oluşan Akdeniz diyetini yapmaktan geçer.

Kan şekeri seviyesini dengeler

Zeytinyağlı sayesinde Kandaki glikoz seviyesi ve kolesterol büyük oranda düşer. Zeytinyağlı Bu sayede hem diyabet hastaları için oldukça faydalıdır hem de kalp ve damar sağlığını korur.

Beyni korur 

Zeytinyağı oksijen seviyesi korumaya yardımcı olurken bir yandan da beyindeki serbest radikallere karşı savaş açar. Mental geriliği ve alzaymırı önlemenin yanı sıra zeytinyağı sayesinde hafıza güçlenir depresyon riski azalır.

Göğüsleri büyütür

Eğer daha büyük ve daha sıkı gözlere sahip olmak istiyorsanız bütün ihtiyacınız zeytinyağı. Zeytinyağı ile her gün 10 15 dakika dıştan içe doğru yuvarlak hareketlerle göğüslerinizin masaj yaparsanız gözlerinizdeki Kan dolaşımı hızlanır ve 30 gün içerisinde gözle görülür bir elastikiyet gerçekleşir. Aynı zamanda ilk işiniz sabah bir kaşık zeytinyağı içmek olsun.

zeytinyağının faydaları zeytinyağı nasıl kullanılır zeytinyağı kullanımı zeytinyağı ne işe yarar