Bunlar insan mı? Depremzedeyi yardım bahanesiyle arayarak, 37 bin TL dolandırdılar

TAKİP ET

Depremzedeleri telefon ile arayarak yardım gönderme bahanesi ile dolandıran 2'si kadın toplam 6 zanlı, gerçekleştirilen operasyon ile gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin bitmesi üzerine adliyeye sevk edildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli yaşanan büyük çaplı depremlerden etkilenen depremzedeleri çeşitli numaralardan arayarak dolandırıldığı yönünde pek çok ihbar aldı.

Bunun üzerine düğmeye basan ekipler, ilk olarak bankalar ile iletişime geçerek deprem bölgesindeki para trafiğini tespit etti. Kısa süre içerisinde banka görevlileri şüpheli bir para transferini fark etti ve polis ekiplerine bilgi verdi. Gaziantep'te ikamet eden depremzede Nedim A.'nın hesabından İstanbul'daki bir başka hesaba 37 bin TL gönderildiğinin tespit edilmesi üzerine ekipler harekete geçti.

YARDIM YALANIYLA 37 BİN TL DOLANDIRILDI

İnceleme neticesinde, geçtiğimiz perşembe günü kendini GSM operatörü temsilcisi olarak belirten bir kişinin, depremzede Nedim A.'yı arayarak yardımda bulunmak istediğini ve Nedim A.'dan kart bilgilerini talep ettikten sonra hesaba ulaşarak 37 bin TL'sini çaldıkları tespit edildi.

OPERASYONLA 2'Sİ KADIN 6 KİŞİ YAKALANDI

Ekipler, dolandırıcının hesap bilgisi üzerinden evine ulaşarak ve Beykoz'daki lüks bir villaya operasyon gerçekleştirdi. Yusuf E., Bedirhan K., Türkan B., Helin Y., Erkan A. ve Tahir Y. adlı zanlılar bu adreste polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlıların kullandıkları bilgisayarlarda yapılan ilk incelemede, deprem bölgesinde ikamet den kişilere ait on binlerce iletişim bilgisinin olduğu tespit edildi. Villadaki pek çok telefon, bilgisayar, GSM hattı ve bir adet tabanca bulundu.

 

Kahramanmaraş deprem gündem