Bu Yöntem Beyni Bir Haftada Gençleştiriyor

TAKİP ET

Sadece bir hafta içerisinde beyninizi gençleştirmek ister misiniz? Edinburg Üniversitesi'nden Profesör Doktor Mark Lyth, 7 günlük bir programı 65 yaş üzeri tam 1000 Denek üzerinde denedi ve mükemmel sonuçlar aldı. Deneklerde 7 günlük program sonucunda hafıza kullanımında %40 artış sağlandı. İşte o mucize program...

Birinci gün

Sabah uyandığınızda ilk olarak bisiklet sürmek ya da yürüyerek işe gitmek gibi bir yöntem deneyin. Aynı günün Akşam yemeğinde ise yağlı balık tüketin.

İkinci gün 

Hemen elinize bir sözlük alın ve bilmediğiniz kelimeleri öğrenerek bu kelimeleri cümle içinde kullanmaya çalışın. Hatta günlük konuşmalarımızda da bu kelimeleri kullanmaya çalışmak İyi olacaktır.

Üçüncü gün

Yoga pilates meditasyon ya da müzik ile uğraşırlar öğrenmeye çalışın. Tanımadığınız insanlarla iletişime geçmeye çalışın akşam eve geldiğinizde Bu konuşmaların ne kadarının aklınızda kaldığını test edin.

Dördüncü gün

Bugün işe giderken daha önce hiç kullanmadığınız bir yolu deneyim ve yolu karıştırarak uzatın. Akşam eve döndüğünüzde o gün kullandığınız yolda dikkatinizi nelerin çektiğini not edin. Televizyon izlerken ekonomiyi ya da belgesel gibi programlar tercih edin sabah ne kadara hatırladığınızda test edin.

Beşinci gün

Kesinlikle alkol ve Kafein gibi içecekler tüketmeyin. Kendinize bir alışveriş listesi hazırlayın ve bu listeyi ezberlemeye çalışın. Ogün buzdolabınızda neler olduğunu bir göz atın ve markete gittiğimizde evinizde olanları hatırlamaya çalışın.

Altıncı gün 

Bugün yemeğinizi her zaman kullandığınız elinizle yemek yerine diğer elinizle hazırlayın ve yiyin. Gözünüzü kapatın ve günü duş alarak tamamlayın.

Yedinci gün 

Son Günde sabah uyandığınızda 1 saat boyunca bulmaca çözün ya da puzzle yapın. Daha sonra yürüyüşe çıkın ve sabah yaptığınız bulmacadaki kelimeleri ya da puzzle'ın parçalarını hayal edin. Akşam eve döndüğünüzde parçaları yeniden birleştirmeye çalışın.

beyni gençleştiren yöntemler hafızayı gençleştiren yöntemler beyin