Bu Yiyecekler, Zararlı Olarak Bilinse de Aslında Yararlı

TAKİP ET

Günlük yaşam içerisinde tükettiğimiz yiyecekler hakkında bildiklerimiz genelde kulaktan dolma bilgiler olduğundan dolayı sağlıklı değil. Halk tarafından çok zararlı olarak bilinse de aslında çok faydalı olan 6 yiyecek...

Günlük yaşam içerisinde tükettiğimiz yiyecekler hakkında bildiklerimiz genelde kulaktan dolma bilgiler olduğundan dolayı sağlıklı değil. Halk tarafından çok zararlı olarak bilinse de aslında çok faydalı olan 6 yiyecek...

Patlamış Mısır 

Filmlerin vazgeçilmezi olan patlamış mısır, tam tahıl ve lif bakımından çok zengin gıdadır. Ancak tereyağı ve tuzlu olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Buharda patlayan sade ve doğal mısır'dan bir bardak tüketildiği zaman 30 kalori alınmış oluyor. Patlamış mısır yenilirken rahatsızlık veren kabukları ise oldukça zengin antioksidanlar içeriyor. Patlamış mısırı sade sevmeyenler ise az miktarda deniz tuzu serperek ve az miktar yağ koyarak damak zevklerine hitap edebilirler.  

Muz

Orta boy bir muzun içeriğinde 110 kalori ve 14 gr şeker vardır. Bundan dolayı muz, diyet listelerinde kendine yer bulamaz. Ancak muz içeriğinde barındırdığı zengin potasyum ile tansiyon düşmesine yardımcı olurken antioksidan ve C vitamini de kanser riskini düşürmektedir. İçeriğinde triptofan isimli aminoasit barındıran muz,  hafıza ve ruh durumunu güçlendirmek isteyenlerin vazgeçilmez besini olmayı hak ediyor. 

Çikolata

Kontrolsüz tüketildiği zaman obeziteye neden olduğundan dolayı zararlı olarak görülen çikolata, bilinçli tüketildiği takdirde stresi yok eden kortizon hormonunun salgılanmasını sağladığı için özellikle aşırı stresli günlerde bilinçli şekilde tüketilmelidir. Vücutta enerji üreten çikolata, kan basıncı ve kolesterolü düzenler. Ayrıca çikolata, beynin daha hızlı çalışmasına yardımcıdır. 

Konserve Fasulyeler

Bakliyatlara oranla daha fazla sodyum içeren konservelerin, besin değerleri genellikle bakliyatlar ile aynıdır. Her ikisinin içeriğinde de kalori oranları aynı olduğu gibi her ikisinde de ortalama 14 gr protein ve 12 gr lif bulunur. Konserve fasulyelerde fazla sodyum oranının %40'ından kurtulmak için konserveyi yaparken fasulyeleri iyice yıkadıktan sonra suyu süzülmelidir.

Konserve Ton Balığı

Konserve ton balıkları, taze balık kadar sağlıklıdır. Konserve ton balığı ile taze balık arasında protein farkı yok denecek kadar azdır. Örneğin konserve ton balığının 85 gramında 16 gr, taze ton balığının 85 gramında ise 20 gr protein bulunur. Konserve ton balığı, taze ton balığı gibi cildin ve saçların sağlıklı olmasını sağlayan Omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Konserve ton balığı alınacağı zaman light ve sodyum oranının düşük olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca suyun içinde bekletilen konserve ton balıkları daha sağlıklıdır. 

Donmuş Meyve Sebzeler

Ürünleri dondurma işleminde ilk önce bakteriler öldürülür. Bunun içinde ürünler, kaynar su veya buharda haşlanır. Bu durumda da C ve B vitamini gibi suda çözünen bir takım besinlerin kaybolmasına neden olur. En olgun dönemlerinde toplanarak şoklama yöntemiyle dondurulan ürünlerde besin değeri çok yüksektir. Taze ürünler ise toplandıktan sonra markete gelene kadar besin değerlerini yitirme ihtimali olduğu için alındıktan sonra kısa süre içerisinde tüketilmelidir. 

 

patlamış mısır muz çikolata konserve fasulye konserve ton balığı donmuş meyve ve sebze