Bu Virüsün Aşısı Yok! Temas Edeni Dahi Öldürüyor!

TAKİP ET

Meyve yarasaları tarafından taşınan Nipah virüsü Hindistan'da dehşet saçıyor. Nipah virüsü nedeniyle şu ana kadar 10 kişi yaşamını yitirdi.

Meyve yarasaları tarafından taşınan Nipah virüsü Hindistan'da dehşet saçıyor. Nipah virüsü nedeniyle şu ana kadar 10 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca ölen kişilere temas eden ortalama 100 kişinin de karantinaya alındığı bildirildi. Dünya Sağlık Örgütünce yapılan açıklamalara göre Nipah virüsünün aşısı yoktur. Koruyucu tedbirler ile virüse karşı erken tedavi başlatılarak ateş ve hastalığın şiddeti kısmi olarak azaltılsa da nihai son ölüm oluyor.

Hindistan’ın Kerala eyaleti Nipah virüsü salgınının en etkili yaşandığı yer olarak kayıtlara geçti. Eyalette virüs salgınından dolayı büyük panik yaşanıyor. Eyalette yüzlerce kişi yüksek ateş  şikayetiyle hastanelere başvurdu. Şu anda 6 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, 20 kişinin de gözetim altında tutulduğu belirtildi.

Nipah virüsünün en önemli belirtileri ise ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısıdır. Bu belirtilerle birlikte gribal enfeksiyon ya da benzeri bir hastalık ile gelişim sürecini sürdürüyor. Ayrıca bazı kişilerde bu belirtiler kendini hemen belli etmeyebilir. İleriki safhalarda ise baş dönmesi, yorgunluk ve bilinç değişikliği gibi belirtiler görülebiliyor.

Bu virüsün ilk görüldüğü yer ise Malezya’nın Nipah bölgesidir. Nipah virüsünün biyolojik silah olduğuna dair savlarda ileri sürülüyor.

Nipah virüsü salgını etkisini en fazla Singapur, Malezya, Bangladeş ve Hindistan’da gösteriyor. Nipah virüsünün ilk önce meyve yarasaları vasıtasıyla hurmaya, hurmadan da insanlara bulaştığı belirtiliyor.

Nipah virüsünün bulaşma ihtimalinin ise hurma ve hurma özünden elde edilen şuruplarda yüksek olduğu ifade ediliyor.

Nipah virüsü Hindistan meyve yarasaları Kerala Eyaleti hurma