Bu Hastalığa Dikkat! Yaş Oranı Gittikçe Düştü

TAKİP ET

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi haline gelen şeker hastalığı ile mücadele konusunda uzmanlar uyarırken hastalık yaşının giderek düştüğünü belirttiler.

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi haline gelen şeker hastalığı ile mücadele konusunda uzmanlar uyarırken hastalık yaşının giderek düştüğünü belirttiler. 

Şeker hastalığı ismi kadar tatlı bir hastalık olmamakla birlikte ölümcül sonuçlarının olduğu biliniyor. Günümüzde gittikçe yaygınlaşan şeker hastalığı artık kronik hale geldiği için tehlikeli sonuçları da beraberinde getiriyor. Bu süreçte uzmanlar vatandaşların bu hastalıktan korunmak ya da mücadele etmek konusunda bazı hususlara özellikle dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor. 

Antalya'da düzenlenen iç hastalıkları kongresine pek çok bilim insanı katıldı. Bu kongrede sağlık hakkında yeni gelişmeler, hastalıkların yeni tedavisi ve uyarılarla ilgili pek çok detay paylaşıldı. Özellikle uzmanlar giderek artan şeker hastalığı konusunda durumun son derece ciddi olduğunu belirttiler. 

HASTALIK 35 YAŞINA KADAR İNDİ!

Önceki yıllarda şeker hastalığı yaşın ilerlemesi ve bağışıklık sisteminin düşmesi, vücudun kendi dengesini sağlayamaması gibi sebeplerle ortaya çıkarken yapılan araştırmaların ardından son yıllarda diyabet hastalığının 35 yaşına kadar indiği belirlendi. Uzmanlar bu konuda cep telefonlarını suçluyorlar. Cep telefonu ile birlikte teknolojinin kişilerin hareket kabiliyetini sınırladığı ve bu yüzden yürümeyi ihmal ettikleri belirtildi. Hareketsiz yaşamın kandaki şeker değerlerini artırdığı bilinirken bu süreçte şeker hastalığı ortaya çıkıyor. 100 kişiden 65 kişide şeker değerlerinin bozukluk gösterdiği belirtildi. Artık küçük çocukların dahi insülin kullandığı bilinirken ortaya çıkan tablonun son derece korkutucu olduğu ifade edildi. 

diyabet şeker hastalığı yaş oranı düştü