Bu Bölgelerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Uyarı Geldi

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu Marmara'nın doğusu Batı Karadeniz Doğu Akdeniz Doğu Karadeniz'in doğrusu Doğu ve Güneydoğu Anadolu İç Anadolu'nun Güney ve batısı ile Kayseri Sivas Kırşehir Kütahya Afyonkarahisar çevrelerinde yağış bekleniyor.

Yağışlar, Diyarbakır Mardin ve Şanlıurfa'nın doğusunda şiddetli olmak üzere kıyısı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak yağış alan diğer yerlerde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde görülecek. İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve yer yer pus hadisesi bekleniyor.
Yağışların; Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli (20-40 kg/m2) olmak üzere, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde;
“Ankara: Çok bulutlu, sabah hafif kar yağışlı 1 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 7 
İzmir: Parçalı bulutlu 10 
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde puslu 7 
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı 10 
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri sağanak yağışlı 14 
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10 
Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 10 
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -5 
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3”

meteoroloji son dakika son dakika haberi meteoroloji son dakika hava durumu son dakika