Bu Besinleri Yiyin Bunamayın

TAKİP ET

Tıp literatüründe demans hastalığı diye geçen bunama rahatsızlığı dünyada en fazla artış gösteren rahatsızlıklar arasında yer alıyor.

Tıp literatüründe demans hastalığı diye geçen bunama rahatsızlığı dünyada en fazla artış gösteren rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Dünya genelinde 47,5 milyona ulaşan demans hastalığı sürekli artış gösterse de bunama rahatsızlığı ile beslenme arasındaki ilişkiyi araştıran araştırmaların sayısının çok sınırlı olması dikkat çekiyor.

Kakaonun sinir hücrelerine koruyucu etki yaptığı biliniyor. Çikolatayı sevenler için şeker oranı düşük, kakao oranı yüksek çikolataları tercih etmeleri daha sağlıklı olur.

İçeriğinde bol antioksidan barındıran çilek, yaban mersini gibi meyveler, bilişsel dejenerasyonu geciktirmektekdir.

Hafif bilişsel sorunlar yaşayan hastalara B vitamini takviye edildiği takdirde bilişsel sorunlarının önemli ölçüde yok olduğu gözlenmiştir.

Avokadonun içeriğindeki sağlıklı yağlar beyin sağlığına pozitif etki yapmaktadır. Sağlıklı bir bilişsel yaşam için haftada en az bir defa balık yemenin önemli faydaları olduğu kanıtlanmıştır.

Bunama rahatsızlığı ile etkin mücadele etmek için günlük 30 gram kabuklu yemiş yenmelidir. Ayrıca içeriğinde bol miktarda protein ve mineral barındıran kabuklu pirinç, yulaf, mısır, akdari ve çavdar gibi tam tahıl ürünlerinin tüketilmesinin bunamaya karşı önemli faydalarının olduğu bilinmektedir.     

bunama demans kakao avokado balık son dakika