Bu Besinler Gençleştiriyor

TAKİP ET

Cilt bakımı konusunda sadece kullandığınız ürünlere değil aynı zamanda beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyor. İşte cildi gençleştiren besinler…

Cildi dışarıdan krem ve farklı uygulamalarla desteklemenin dışında, bir diğer yolda yediğimiz besinlerden geçiyor. Daha parlak ve elastik bir cilt için besinlerin gücü elimizin altında. Genetik faktörlerin de bu konuda etkili olduğunu unutmayın.

Su

Cildin yaşlanmasını önleyen en önemli faktör sudur. Gün içerisinde 2,5- 3 litre su içerek kırışıkları azaltmak mümkün. Su içme alışkanlığı olmayan kişiler bir sürahi içine atacakları limon ve salatalıkla su içmeyi keyifli hale getirebilirler.

Ceviz

Ceviz, cildin elastikiyetinin gelişmesini sağlayan, omega-3 ve yağ asitleri içerir. Kolajen yapımını destekler. Ara öğün olarak günde 2-3 tam ceviz tüketmek, cildin dokusunu iyileştirir.

Avokado

Yıllardır cilt sağlığı için kullanılan avokado, iyi bir B ve E vitamini kaynağı olma özelliği taşıyor. Cildin ihtiyacı olan tüm nemi cilde kazandıran avokadonun sıkça tüketilmesi genç bir cilde kavuştururken,  genel vücut sağlığı içinde oldukça fayda sağlıyor.

Ay çiçeği

Ay çiçeği çekirdeği, E vitamini bakımından oldukça zengin. Cildinizin en üst tabakasında güneşten koruyucu etki gösterir. Düzenli tüketildiğinde kolajen üretimini harekete geçirir. Günde bir avuç kadar ayçiçeği çekirdeği tüketilebilir.

Nar

Nar, çok iyi bir anti-oksidan kaynağı. Narın içindeki vitaminler serbest radikallerle savaşır ve ciltteki kan akışını düzenler, cilde pembelik kazandırır. Günlük bir orta boy nar tüketebilirsiniz.

Somon balığı

Cilt için en etkili savaşcıların başında somon balığı geliyor. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz somon balığı iyi bir omega-3 kaynağıdır. Omega-3 ise cildi nemlendirmenin yanı sıra güneş ışınlarına karşı koruyup, erken yaşlanmanın da önüne geçiyor.

cilt bakımı cildi gençleştiren besinler yaşlanma karşıtı besinler sağlıklı beslenme