Bu Bandaj Sayesinde Yaralar Artık Hızlı İyileşecek!

TAKİP ET

Amerikalı bilim adamları tarafından yapılan bir çalışma sonrasında derin yaraları dahi iyileştiren bandaj üretimi gerçekleştirildi. Bunun üzerine artık tüm yaralar daha hızlı şekilde iyileşecek.

Amerika Kimya Derneği tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada yaraların üzerini örtmek için bir bandaj geliştirildi. Ancak bu bandajın diğer bandajlardan bir farkı bulunuyor. Bu bandaj üzeri kapatılan yaranın normalden çok daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağladığı için artık derin yaralar çok daha hızlı bir şekilde iyileşmiş olacak. Bu konuda ilk deney bilim insanları tarafından fareler üzerinde gerçekleştirildi. 

Fareler üzerinde yapılan deneyler üzerinde öncelikli olarak bir elektrik sahası oluşturuldu. Ardından farelerin ciltlerinde meydana gelen yaraların çok hızlı bir şekilde iyileştirildiği öğrenildi. Bandajın çalışabilir olması için öncelikli olarak bakır ve polietilen tereftalat yaprakları üst üste getirildi. Bunun üzerine jeneratör sistemi geliştirildi. 

ARTIK YARALAR HEMEN İYİLEŞECEK

Deride meydana gelen yaraların mikrop kapması için kapatılması gerekirken iyileşmesi için nefes alması son derece önemlidir. Bu sırada üretilen yeni bandaj üzerinde küçük elektrik titreşimleri oluşmaktadır. Bu titreşimlerin harekete geçmesi ile birlikte yaranın her iki tarafında da aktiviteler oluşmaktadır. 

Bandajın üzerinde gerçekleşen elektronik titreşimler yara üzerinde bir elektrik sahasının oluşturmasını sağlıyor. Bunun üzerine farelerin cilt üzerinde meydana gelen yaraların bandaj sayesinde çok hızlı bir şekilde iyileştiği öğrenildi. Bunun üzerine derin yaralar 3 günde iyileşirken 12 günde tamamen iyileşmesi bekleniyor. Çalışmanın ayrıntıları bir bilim dergisinde yayınlandı. 

sağlık bandaj yara