Brokoli Tüketenlere Uyarı! Suda Sakın Haşlamayın!

TAKİP ET

Brokolinin çiğ tüketilmesinin ya da sadece bir iki dakika haşlanmasının ne kadar önemli olduğu uzmanlar tarafından belirtilirken çok haşlanmasının tüm vitamin ve minarelleri kaybetmesine neden olduğu açıklandı.

Brokoli tüketmenin ne kadar önemli ve ne kadar sağlıklı olduğu sürekli gündeme taşınıyor. Bu süreç içerisinde suda haşlama yapanlar için ciddi uyarılar yapıldı. Brokolinin normalde kanser hücrelerinin yayılmasını engelleyen, bağışıklığı güçlendiren bir etkisinin olduğu biliniyor. Bunun üzerine suda haşlanan brokolinin tüm sağlıklı özelliklerini yitirdiği ortaya çıktığı için bu konuda özellikle çiğ tüketilmesinin son derece önemli olduğu belirtildi. 

Brokoli vitamin deposu olan bir sebze olarak ifade ediliyor. Vitamin deposu olmasının yanı sıra antioksidan özelliği taşıması nedeniyle sebzeler arasında kışın mutlaka tüketilmesi gerektiği öneriliyor. İçerisinde bulunan sülforafan ve indol - 3 - karbinolün maddeleri nedeniyle kolon, meme, akciğer, prostat ve mide kanserine karşı son derece önleyici olduğu düşünülüyor. 

BROKOLİYİ ÇİĞ TÜKETİN

Brokolinin kansere karşı son derece olumlu etkilerinin olmasının yanı sıra antibiyotik özelliği ile birlikte kalp ve damar sağlığını özellikle koruyor. Bu süreç içerisinde kalp krizinden korunmak, şeker hastalarının şeker oranını dengelemesi ve tansiyonun kontrol altına alınması açısından son derece önemlidir. 

Ancak içerisinde bulunan faydalı maddelerin tam olarak suda uzun süre haşlanan brokolilerde bulunmadığı ve yok olduğu öğrenildi. Uzmanlar brokoli tüketmek isteyen vatandaşlara ciddi uyarılarda bulundular. bu konuda çok az olacak şekilde sadece bir kaç dakika suda haşlandıktan sonra tüketilmesi ya da tamamen çiğ tüketilmesi gerektiği öneriliyor. Çok haşlandığı takdirde herhangi bir olumlu faydasının olmayacağı düşünülüyor. 

brokoli suda haşlama tehlike sağlık