Böyle Olay Görülmedi! Kadın ve Erkek Delikten Geçtiler Ama...

TAKİP ET

Fotoğrafta göreceğiniz göçmenler yüzüstü yatırıp yerde sürüklenerek bir delikten giriyorlar. Geçtikleri delik neredeyse Sadece yarım metre ve ayakları ile kendilerini itip ilerlemeye çalışıyorlar. O kazılmış delikten geçtikten sonra bambaşka bir dünyaya adım atacaklarını zannediyorlar fakat sonuç hiç de öyle olmuyor.

Meksika'nın ABD sınırına olan binlerce göçmenin umutsuz bekleyişi devam ederken bir aile sınırı kaçak yollardan geçmeye çalışıyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Tarafından geçilen görüntülerde çocuklarında annelerinin hemen ardından sürünerek sınırı geçtikleri görülüyor. Delikten sürünerek geçen bir anne arkasında kalanlara uyarıyor,  "Acele edin. Ben buradayım, kirlenmeyi dert etmeyin."

Fakat göçmenlerin bu sevinci sadece 15 dakika sürüyor. ABD sınır muhafızları sadece dakikalar içerisinde anne ve çocuğu Yakalayarak gözaltına alıyor. Sınırı geçmeye çalışan göçmenlerin yasadışı yollarla ilerleyişi sürse de ABD muhafızları tarafından yakalanma riski oldukça yüksek. Reuters haber ajansı tarafından geçilen bilgilerde Meksika'nın Pasifik Okyanusu kıyısındaki baja California eyaletine bağlı Tijuana’da binlerce göçmenin sıkışıp kaldı. Sınırın diğer tarafı ABD California ya bağlı San Diego kenti.

TRUMP GÖÇMENLERE KARŞI

Göçmen ve İslam karşıtı olarak bilinen ABD Başkanı Donald Trump orta Amerikalıların sınıra gelmesinE şiddetle karşı çıkıyor. Trump suçluların ve orta doğuluların ABD yaklaştığını savunurken sınıra binlerce asker konuşlandırdı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon göçmen karavanına karşı sınıra konuşlandırılan askerlerin görev süresini 15 Aralık'tan 31 ocak'a kadar uzattı.

 

ABD Meksika göçmen son dakika son dakika haberi