Böyle Olay Görülmedi! Eşini Bile Yıllardır "Avukatım" Diye Kandırmış

TAKİP ET

Antalya'da Sahte kimlik formu kullanarak avukatlık bürosu açan çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen Mehmet Öztürk'ün 7 aylık çocuğun annesi de avukatım diye kandırılmış.

Antalya ve İstanbul da bazı vatandaşların suç duyuruları üzerine Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü yankesicilik ve dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri sahte belgeleri de avukatlık yaptığı iddia edilen Mehmet Öztürk'ün Muratpaşa ilçesi tarım Mahallesi'ndeki bürosunda gözaltına aldı. Söz konusu büroda yapılan aramalar sonucunda Mehmet Öztürk adına düzenlenmiş sahte Avukat kimlik kartı nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi bulundu. Ayrıca ekipler Arama sırasında avukatlık danışmanlık sözleşmeleri Avukat cübbesi avukat olduğunu gösteren isimlik Avukat cübbesi ile çekilmiş fotoğraflar ile çok sayıda Çek ve senet ele geçirdi. Sahte Avukat tarafından kullanılan kimlik kartının İstanbul barosuna kayıtlı bir avukata ait olduğu anlaşılırken avukatın şikayetçi sıfatıyla alınan ifadesinde kendisini 12 yıldır taraf olmadığı çok sayıda davaya ilişkin tebligat geldiği söylediği öğrenildi.

12 ARAMA KARARI İLE 12 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS KARARI ÇIKTI

Sahte Avukat hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla 12 ayrı arama kaydı olduğu ve hakkında 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. Gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan Mehmet Öztürk nöbetçi mahkeme cezası resmi belgede sahtecilik ünvan kullanarak dolandırıcılık suçlarından tutuklandı.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI AVUKATLAR DA MAĞDUR OLDU

Antalya 6 Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mehmet Öztürk'ün Yargılanmasına başlanırken gelişmeye tutuklu sanık ile birlikte şikayetçiler katıldı. Mahkemede yaptığı savunmada kendisini avukat olarak tanıttığını kabul eden Öztürk,  "Avukatlar İsmail T. ve avukat Mehmet Deniz Ç. ile üç yıl meslektaş olarak çalıştık. Ancak onlara avukat olmadığımı söyledim. Müşteki konumundaki Busazhida K. imam nikahlı eşimdir. Müşterek bebeğimiz vardır. Kendisinin benden şikayeti yok. Kolluk tarafından ve soruşturma evresinde sehven müşteki olarak gösterilmiştir" dedi.

EŞİ: YANLIŞLIKLA ŞİKAYETÇİ OLDUM

Şikayetçiler arasında bulunan ve Mehmet Öztürk'ün gayriresmi eşi olduğunu ve müşterek çocukları bulunduğunu belirten Busazhıda K., "Polisler şikayetçi olarak beyanımı almışlar. Polislerin uzattığı belgeyi okumadan imzalamış olabilirim. Sanığın bana karşı herhangi bir eylemi olmamıştır. Kocam onunla tanıştığımda bana 'Avukatım ama bazı problemlerden dolayı avukatlık mesleğimi icra edemiyorum, yapamıyorum' demişti" diye konuştu.

antalya sahte avukat dolandırıcılık