Boğulma Tehlikesiyle Karşı Karşıya! Suratının Tam Ortasındaki Tümör Küçük Çocuğun Hayatını Kararttı

TAKİP ET

Küba'da yaşayan 14 yaşındaki Emanuel, suratının tam ortasındaki 6 kilo büyüklüğünde olan tümör yüzünden boğulma tehlikesi ile karşı karşıya. Çocuğun yüzünün tam ortasındaki tümörün büyüklüğünü görenler büyük şaşkınlık yaşarken küçük çocuğun bir an önce tedavi edilmesi gerekiyor.

Küba’da yaşayan 14 yaşındaki Emanuel, suratının tam ortasındaki 6 kilo büyüklüğünde olan tümör yüzünden boğulma tehlikesi ile karşı karşıya. Çocuğun yüzünün tam ortasındaki tümörün büyüklüğünü görenler büyük şaşkınlık yaşarken küçük çocuğun bir an önce tedavi edilmesi gerekiyor.

14 yaşında olduğu öğrenilen Kübalı Emanuel, yüzünün tam ortasında tam 6 kilo ağırlığında olan tümör sebebiyle artık nefes almakta güçlük çekiyor ve boğulma tehlikesi yaşıyor. Gün geçtikçe daha da büyüyen ve ölüm tehdidi saçan dev tümör alınmadığı takdirde küçük çocuğun hayatını kaybedeceği öğrenildi. 

MİNİK BİR SİVİLCE ŞEKLİMDE BAŞLAMIŞ

Doktorlar çocuğun yüzündeki tümörün zararsız bir tümör olduğunu söylese de gün geçtikçe büyümesinden dolayı sağlığını tehdit eden bir hal aldığını ve müdahale edilmezse çocuğun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanacağını belirtiyor. ’Mamut’ tümör olarak adlandırılan bu dev tümörün küçük çocuğun ergenlik çağına geldiğinde burun ucunda küçük bir sivilce şeklinde başladığı ve zaman geçtikçe büyüyerek devasa bir hale geldiği öğrenildi. Çocuğun nefes almasına ve konuşmasına kadar büyük etki eden bu tümörün gün geçtikçe daha da büyümesinin yakın zamanda yemek yemesine de engel olacağı belirtiliyor. Öte yandan küçük çocuğun boynunun da tümörün ağırlığı nedeniyle bu yükü taşıyamayacak hale geldiği ve kırılma riski taşıdığı belirtildi. Emanuel’in tedavi masrafları için bölge halkının yardım topladığı öğrenilirken paranın toplanması sonucunda ameliyata girecek olan Emanuel’in ameliyatının yaklaşık 8-10 saat kadar süreceği öğrenildi. 

Sağlık haberleri Dünya haberleri Küba Yüzündeki tümörle yaşayan çocuk Yüzünde 6 kilo tümör