BM: Gazze'de 3 Günlük Yakıtımız Kaldı

TAKİP ET

Gazze Şeridi'nde 3 günlük yakıtı kaldığını açıklayan BM, hastane ve fırınların yakıtsız çalışmayacağını, bu nedenle insani yardımında yapılamayacağını ifade etti.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne yakıt girişine mutlaka izin verilmesi gerektiğine önemle vurgu yapıldı. 

UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki yakıtının son 3 gün içerisinde biteceğine ve bunun insani müdahale için kritik bir durum olduğuna değinilen açıklamada, "Yakıt olmazsa hastane ve fırınlar çalışamayacak. Suda olmayacak. Yardımlarda çaresiz olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamayacak. Yakıt olmadan insani yardım faaliyetleri yürütülemez." ifadelerine yer verildi. 

Gazze Şeridi'ndeen büyük insani yardım aktörünün UNRWA olduğuna değinilen açıklamada, "Yakıt olmazsa, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere Gazze halkı daha fazla boğulacak. Yakıt olmadığı takdirde Gazze halkı her geçen saat artan ihtiyaçlarını bizim gözetimimiz altında karşılayamayacak. 

İnsani yardımın devamlılığının hayati önem taşıdığına da vurgu yapılan açıklamada, "Tüm taraflar ve onlar üzerinde etkisi sahibi olanların bilmesi gerekir ki insani yardımın çökmemesi için Gazze Şeridi'ne akaryakıt sevkiyatına vakit kaybetmeden izin verilmelidir." denildi.  

UNRWA tarafından Gazze Şeridi'nde yaklaşık 500 bin insana hizmet verildiğine de açıklamada değinildi. 

Gazze Şeridi'ne dün ulaşan yardımlar içinde memnuniyetin dile getirildiği açıklamada, "Yardımların yeterli miktarda olduğunu söylemekten çok uzağız. Yardımların bir anlam taşıyabilmesi için Gazze Şeridi'nin geniş kapsamlı ve kesintisiz yardıma gereksinimi var." ifadeleri kullanıldı. 

UNRWA Gazze Şeridi yakıt Birlemiş Milletler