Birden Yüzünü Yıkayamayacak Hale Geldi

TAKİP ET

İzmir'de yaşayan 45 yaşındaki Serkan Aydın yaşadığı çeşitli şikayetler sonrasında doktora gitti. Guillain Barre sendromuna yakalandığı ve yüzünü dahi yıkayamadığı öğrenildi.

İzmir'de yaşayan 45 yaşındaki Serkan Aydın yaşadığı çeşitli şikayetler sonrasında doktora gitti. Guillain Barre sendromuna yakalandığı ve yüzünü dahi yıkayamadığı öğrenildi. 

İzmir'de yaşayan 45 yaşındaki Serkan Aydın bir süredir çeşitli şikayetler yaşamaya başladı. Öncelikle yutkunma zorluğu yaşayan sonrasında motor becerilerini kaybetmeye başlayan talihsiz adam doktora gitti. Bir süre sonra kendi çoraplarını giyemediği, su şişesinin kapağını açamadığı, yüzünü dahi yıkayamadığı tespit edildi. Doktorların yapmış olduğu testler sonrasında az görülen Guillain Barre sendromuna yakalandığı tespit edildi. 

Hastalığın çok nadir görülen bir hastalık olduğu tespit edildi. Bir süre sonra kendi hayatını kendi başına idame ettirememeye başladı. Doktorların teşhisi sonrasında sağlığına kavuştu. 

TEDAVİ SONRASINDA SAĞLIĞINA TEKRAR KAVUŞTU

Bir süre boyunca şikayetleri olmasına rağmen doktora başvurmadı. Şikayetlerinin zaman içerisinde geçeceğini düşündü. Ancak zaman geçtikçe durum ilerlemeye başladı. Zatürre olduğunu düşünürken ilaç tedavisine başladı. Ancak zaman geçtikçe şikayetleri ağırlaşmaya başladı. 100 binde bir görülen bir hastalığa yakalandığı yapılan detaylı testler sonrasında ortaya çıktı. Kısa sürede tedaviye alındığı öğrenildi. Tedavi süreci boyunca uygulanan plazmaferez yöntemi ile birlikte hastalığın kontrol altına alındığı ve tedavi edildiği öğrenildi. Bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen hastalığın son derece tehlikeli olabileceği ve tedavi edilmezse ölümcül sonuçlarının olabileceği ifade edildi. Bu durumda yapılan tedavinin başarılı sonuçlar vermesi ile 45 yaşındaki adamın sağlığına kavuştuğu dile getirildi. 

hastalık izmir guillain barre