Bir kalp sevgi, bir kalp mama

TAKİP ET

Havalar çok soğuk, kar kapıda… Yazın bir başka dert, kışın bir başka dert hayvanların başına.

Havalar çok soğuk, kar kapıda…

Yazın bir başka dert, kışın bir başka dert hayvanların başına.

İnsanlar bile dayanamıyor soğuğa zavallı hayvancıklar ne yapsın. Soğuğu iliklerine kadar hissediyorlar hepsi aç, hepsi sefil dolaşıyor neredeyse…Onlarda üşüyor,hastalanıyor,yaralanıyor..Üstelik açken dirençleri düşüyor daha çok üşüyorlar.İstedikleri biraz sıcak biraz yiyecek sadece. 

Minik bedenleri, korkuyla atan yürekleri sevenleri bile olmayan bu yavrucaklar soğuk ve açlıkla savaşırken bu manzaralara şahit olup susmak acı değil mi?İyi bir günü olmayan çok hayvan varken, bizlerin nasıl iyi günü olsun. 

Aklınızı ve vicdanınızı alın yanınıza anlayın; bu canlara merhamet etmek insanın büyüklüğünü, iyiliğini göstermez. Bu insanlığın bir gereğidir. Hayatla ölüm arasındaki yaşam savaşlarında onları hayata dahil etmek insani ve vicdani bir sorumluluktur.

Dışarıda küflü bir ekmeği bile açıp kaçan garipler varken, soframızdan artan yemekleri çöpe atmak insafsızlık olmaz mı?Nasılsa karınlarını doyururlar, nasılsa sığınacak bir yer bulurlar demeyelim.Biz uzanmazsak açlar ayazdalar, yoklar..

Haydi empati hakkında biraz kafa yoralım.Elimizden geldiğince onların hayatlarını kolaylaştıralım.Kışı atlatmak için hepimizin desteklerine ihtiyaçları var.

İsraf etmeyelim yaşamı, zamanı, sevgiyi…en çokta iyi niyeti.Bir bütün ekmeğiniz varsa, köşesini mutlaka bir canlı ile paylaşın. Unutmayın sevgi satın alınmaz, sevgi emekle büyüyen bir gönül işidir.

Belki hayatınızda hiç sokak hayvanı bakmamış olabilirsiniz.Seviyor, üzülüyor ama elimden bir şey gelmiyor diye de yakınabilirsiniz.Hiçbirşey yapamıyorum diye de düşünmeyin sakın. Azıcık vicdanınız varsa ve yaşam hakkında değer veriyorsanız bir çift gözün ışıldamasına sebep olabilirsiniz..yeterki isteyin yeterki adımlarınızı iyilik için atın.

İyilikten ne anlıyorsunuz bilmem ama sofranızdan artanları,bayat ekmekleri çöpe atmak yerine hayvanların ulaşabilecekleri yerlere bırakabilirsiniz.Tok bir miğde ile soğuğa dirençleri daha fazla olacaktır.Mümkünse su kaplarının içine 1-2 damla zeytinyağı damlatarak sularını donmaktan kurtarabilirsiniz.

Eminim ki pek çoğunuzun evinde kullanılmayan battaniye, polar,örtü,kazak raf bekliyordur.Mesela karton kolilerden basitte olsa sığınaklar hazırlayıp kuytu alanlara,bahçelere, balkon altlarına yerleştirebilir bu örtüleride içine koyabilirsiniz.Belki bir rezidans değildir ama bir geceyi bile korunaklı geçirseler kardır.

Karınları tok sığınabilcekleri bir çatı varsa bu mevsimde canlarına can katmış olursunuz. İnanın bana birbirleriyle hiç anlaşamayan kediler köpekler bile bu kutudan şatolara üçer beşer doluşuyor birbirlerine sıcaklık oluyorlar.

Dünya bazen çok kötü bir yer olabiliyor.O kötülüğün karşısında dimdik ayakta duran kahramanlar oldukça umudumuz hep olacaktır.Buradaki kahraman sizlersiniz.Birinin yüreğine dokunun huzurun kokusu vursun içinize…Güzel şeylerde olsun , iyilik yok olmasın hep aktif olsun..!!

Çevremizdekileri de etkileyelim, teşvik edelim..örnek olalım..farkındalık hayat kurtarır unutmayalım.

İnsanlığın şanına yakışır bir şekilde davranmayı yabana atmayalım.Var oluş sebebiniz ne ise onlarınkide aynı.Bu arada onlar sokaktalar en güzel yardım fiili olandır.Çıkın sokaklara uzanın uzanabildiğinize…

O halde napıyoruz? Artan yemekleri çöpün içine değil çöpün kenarına koyuyoruz.En temizi :=))

Lütfen gözlerinizi ve vicdanınızı kapatmayın onlara.Gönlünüzdeki sıcaklık battaniye olsun her birine..

Kalbinizdeki sevgiyle kapılarınızın önünü ısıtın.Başka türlü nasıl tatlanır sokaklar?

Seç bir kedi&köpek gel sıra sende..!

>^.^<