Binlerce Çocuk Ölebilir!

TAKİP ET

Son zamanlarda şartların giderek kötüleşmesi üzerine Güney Sudan'da açlık sınırı artıyor. Bunun üzerine 20 bin çocuk için tehlike çanları çalmaya başladı.

Son zamanlarda şartların giderek kötüleşmesi üzerine Güney Sudan'da açlık sınırı artıyor. Bunun üzerine 20 bin çocuk için tehlike çanları çalmaya başladı. 

Güney Sudan Bölgesinde ortaya çıkan fakirlik ve hastalıklar açlık oranlarının giderek artmasına sebep oluyor. Bu süreç içerisinde Uluslararası Sivil Toplum Örgütü Save the Children tarafından bir araştırma yapıldı. Bölgede sürekli şiddetini artıran iç savaşın özellikle yoksulluğu tetiklemesinin ardından gıda ihtiyacı giderek artıyor. Bölgede kadınlar ve çocuklar son zamanlarda giderek zor zamanlar yaşamaya başladılar. 

Yapılan açıklamaların ardından Güney Sudan'da 1 milyonu çocuk olmak üzere 6 milyondan fazla kişinin gıda maddelerine ihtiyaç duydukları ve açlıktan dolayı çeşitli hastalıklar yaşadıkları belirlendi. 

20 BİN ÇOCUK AÇLIKTAN ÖLEBİLİR

Uluslararası sivil toplum örgütü tarafından yapılan araştırma sonrasında bölgede 270 bin çocuğun açlıkla mücadele etmeye çalıştığı ortaya kondu. 2018 yılı bitmedeen durumu gittikçe kötüye giden 20 bin çocuğun ölebileceği belirtildi. Açlık nedeniyle yaşanacak ölümler için bölgenin geniş çaplı bir yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi. Bölgenin giderek zor duruma düştüğü ve bu sebepten dolayı öncelikli olarak insani yardımların artırılması gerektiği belirtildi. Savaşın en ağır sonuçları ile çocukların karşılaştığı öğrenildi. Bunun üzerine tüm dünyanın duyarlı olması için çağrıda bulundular. Açlıkla mücadele eden çocukların bağışıklık sistemlerinin giderek düştüğü ve zor zamanlar yaşadıkları belirtildi. 

güney sudan açlık hastalık 20 bin çocuk