Bilinçsiz Antibiyotik Kullanınca Saldırganlaştı!

TAKİP ET

Bilinçsiz antibiyotik kullanımının bazı atakları tetiklemesi sebebiyle bir kişinin antibiyotik içtikten sonra etrafa bilinçsiz bir şekilde saldırdığı ortaya çıktı.

Bilinçsiz antibiyotik kullanımının bazı atakları tetiklemesi sebebiyle bir kişinin antibiyotik içtikten sonra etrafa bilinçsiz bir şekilde saldırdığı ortaya çıktı. 

Antibiyotik kullanımının azaltılması ve bilinçsiz şekilde kullanılmasının engellenmesi için çeşitli destekler veriliyor. Hastalıkların bağışıklık kazanmasını engellemek için gerçekleştirilen bu çalışmanın ardından başka sorunlarında ortaya çıkabileceği belirlendi. Bir hastanın mani atağını tetikleyen antibiyotikler kişinin bilinçsiz bir şekilde etrafa saldırmasına neden oldu. 

Uzman doktorlar tarafından yapılan açıklamalar sonrasında antibiyotik kullanımının bilinçsiz bir şekilde kullanılması halinde 29 yaşındaki bir hastanın yaşadığı mani atak sorunu gözler önüne serildi. bir kişinin etrafına gösterdiği saldırgan hareketlerin bilinçsiz antibiyotik kullanımı sonrasında ortaya çıktığı belirlendi.

ANTİBİYOTİK SALDIRGANLAŞTIRIYOR

Yapılan araştırmalar sonrasında antibiyotik uygulamasının özellikle damar yolu üzerinden gerçekleştirilmesinin psikolojik sorunlara yol açabileceği belirtildi. 29 yaşındaki bir hastanın yaşamış olduğu sorunlardan örnek veren uzmanlar hastanın eşinden aldıkları bilgilere göre alkol ya da başka maddeler kullanmadığı halde ruh halinde büyük değişikliklerin yaşandığını öğrendi. Damardan alınan antibiyotik sonrasında etrafa karşı saldırganlaştığı ve en yakınlarına zarar verme noktasına kadar geldiği belirlendi. Bunun üzerine bilinçsiz şekilde kullanılan antibiyotiğin beyne zarar verdiği öğrenildi. Uzmanlar son yıllarda bilinçsiz antibiyotik kullanımı ile birlikte hasta sayısının giderek arttığını ortaya koydu. Uyarılar yapılırken sadece hekim önerisi ile belirlenen dozda kullanılması gerektiğini belirtti. 

antibiyotik kullanımı saldırganlaşan hasta