Beslenme Alışkanlığınız Karaciğerinizi Tüketmesin

TAKİP ET

Vücudumuzun genel sağlığı için karaciğerimizin sağlıklı olması büyük önem arz etmektedir. Beslenme alışkanlıklarımız içerisinde tükettiğimiz yiyecekler karaciğer sağlığımızı ciddi şekilde tehdit edebilir.

Vücudumuzun genel sağlığı için karaciğerimizin sağlıklı olması büyük önem arz etmektedir. Beslenme alışkanlıklarımız içerisinde tükettiğimiz yiyecekler karaciğer sağlığımızı ciddi şekilde tehdit edebilir. Karaciğer sağlığımız bozulduğu zaman ortaya çıkan en önemli belirtiler ise baş ağrıları, deride ve gözlerde sararma ile görülen sarılık, zayıflama ve ciltte meydana gelen bozulmalar. İşte karaciğer sağlığımızı tehdit eden yiyecek ve içecekler;

Tatlı ve Şekerli Gıdalar

Karaciğerimizi ciddi şekilde tehdit eden yiyecek ve içeceklerin başında tatlı çeşitleri, şekerlemeler, içeriğinde şeker olan yiyecek ve içecekler, üretiminde rafine şeker kullanılan tatlılardır. Tatlı ve şekerli gıdalar, fibroz gibi karaciğer rahatsızlıklarını tetikleyebilmektedir.  

Baş Ağrısı

Sağlıksız ve toksik durumda olan bir karaciğer, beynin ve vücuttaki diğer uzuvların ihtiyaç duyduğu enerjyi gönderemediğinden beyin ve diğer uzuvlar normal işlevlerini yerine getiremez. Böyle bir durum ise şiddetli baş ağrıları ve aşırı yorgunluk ile kendisini belli eder.

Tuz Tüketimi

Sağlıklı bir karaciğer için kalori, sodyum, şeker, tuz vb. karışımdan oluşan gıdalardan uzak durmak gerekir. Karaciğer, bu türden kötü beslenme alışkanlıklarına karşı çok duyarlıdır. Bu kötü beslenme alışkanlığı süreklilik arz ettiği takdirde kan basıncı ile kolesterolde yükselme ve karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıkların yaşanma riski oldukça yüksektir.

Sağlıksız Gıdalar

Karaciğer sağlığımızı korumak için yağlı et, tereyağı, sosis, sucuk vb. tüketimini önemli ölçüde azaltmaya ihtiyacımız var.   

Fazla Yağlı Gıdalar

Karaciğer sağlığımızı dolayısıyla da vücut sağlığımızı ciddi şekilde tehdit beslenme alışkanlıklarımız ise yumurta sarısı, şekerli gıdalar, aşırı yağlı gıdalar ile aşırı tuzlu gıdalardır.

Sarılık

Karaciğerde yaşanan sağlık sorunları ve karaciğer yetmezliği neticesinde ciltte ve gözlerde sararma ile birlikte görülen sarılık yani Hepatit B virüsü de önemli bir karaciğer rahatsızlığıdır.

karaciğer beslenme alışkanlığı sarılık tuz baş ağrısı tatlı şekerli gıdalar son dakika haberi sağlık haberleri