Bebekler Anne Karnında Ağlayabilir!

TAKİP ET

Hamilelik hem heyecanlı hem de yorucu bir süreçken bu anlamda pek çok bilinmeyen ya da yanlış bilinen olduğu tespit edildi.

Hamilelik hem heyecanlı hem de yorucu bir süreçken bu anlamda pek çok bilinmeyen ya da yanlış bilinen olduğu tespit edildi. 

Hamilelik hakkında aslında pek çok bilinmeyen olduğu öğrenildi. Ya da günümüzde doğru olarak bilinen pek çok bilginin aslında yanlış olduğu uzmanlar tarafından onaylandı. Hamilelikte en çok yaşanan ve pek çok anne adayının rahatsız olduğu durumların başında ayak büyümesi geliyor. Vücutta yaşanan değişimlerin başında ayak büyümesi gelirken hormonlarla birlikte doğal bir süreç olduğu ifade edildi. 

Bebeğin parmak izleri anne karnında oluşur ve özellikle 10. hafta ile 19. haftalar arasında tam olarak oturmuş olur. Oluştukları zaman sonradan herhangi bir değişime uğramazlar. Her insan için tek olan parmak izleri sonsuza kadar bebekle birlikte kalır. 

CİNSİYET ANNE KARNINDA SONRADAN DEĞİŞİR Mİ?

Anne adaylarının en çok merak ettiği soruların başında cinsiyetin anne karnında değişip değişmediği yer alıyor. Aslında cinsiyet oluştuktan sonra asla değişmez. Ancak annenin kilolu olması, bebeğin açısının doğru olmaması ya da ultrason cihazında yaşanan birtakım sorunlar doktoru yanıltabilir. Ancak cinsiyette bir değişiklik yaşanmaz. Anne karnında oluşan bebek bir süre sonra hıçkırabilir ya da ağlayabilir. Bu durumda su içerisinde olduğu için ses çıkmaz. Ancak hareketler hissedilebildiği için bu bir spazm gibi gerçekleşebilir. Özellikle ikinci gebeliklerde anne bebeğin hareketlerini daha fazla hissedebilir. 

anne karnı bebek cinsiyet