Bebek Emzirmenin Anneye Faydaları

TAKİP ET

Toplum tarafından anne sütünün bebeğe faydaları ve bebeği, hastalıklara karşı nasıl koruduğu biliniyor. Anne sütünün bebeğe olan sayısız faydalarının yanında bebek emzirmenin de anneye faydalarıda saymakla bitmiyor.

Toplum tarafından anne sütünün bebeğe faydaları ve bebeği, hastalıklara karşı nasıl koruduğu biliniyor. Anne sütünün bebeğe olan sayısız faydalarının yanında bebek emzirmenin de anneye faydalarıda saymakla bitmiyor. 

Oxford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre anne, bebeğini uzun emzirdiği zaman sağlık sorunlarına karşı kendisini koruyor. 

Bebeklerini uzun süre emziren annelerin kalp krizi ve felç geçirme riskinin %9 azaldığı da araştırmanın sonuçlarından biri.

Emzirmenin, meme kanseri riskini düşürdüğü ve zayıflamaya yardım ettiği daha önceki araştırma sonuçlarında ortaya çıkmıştı. Emzirmenin metabolizmayı sıfırlayarak yeniden başlattığı ve hamilelikte vücut tarafından depolanan yağları hızla erittiği uzmanlar tarafından belirtiliyor. 

300 bine yakın Çinli kadın üzerinde yürütülen çalışmalar neticesinde bebeklerini en az iki yıl emziren annelerde kalp krizi ve felç geçirme riski %17-18'e kadar azalıyor. 

anne bebek emzirme anne sütü Çin