Bebeğinizle Göz Teması Kuramıyorsanız Harekete Geçin!

TAKİP ET

Riskli gebeliklerde özellikle bebeğin göz teması kurup kurmadığına dikkat edilmesi gerekiyor. Göz teması kurulmaması halinde ciddi nörolojik sorunların ortaya çıkabileceği belirtildi.

Riskli gebeliklerde özellikle bebeğin göz teması kurup kurmadığına dikkat edilmesi gerekiyor. Göz teması kurulmaması halinde ciddi nörolojik sorunların ortaya çıkabileceği belirtildi. 

Uzman doktorlar tarafından yeni bebek sahibi olan ailelere uyarı yapıldı Riskli gebeliklerde, zor doğumlarda ya da doğum sonrasında yaşanan birtakım sorunlarda bebeklerde birtakım gelişimsel sorunların olabileceği belirtildi. Özellikle erken yaşanan doğumlarda prematüre olarak doğan bebeklerin her zamankinden daha çok desteğe ihtiyaçları olabilir. 

Bebeklerin zaman kaybetmeden aldıkları müdahalelere erken müdahale programı ismi verilmektedir. Gelişim açısından eksik olan ve riskli durumlarda bulunan bebeklerin bu programdan yararlanmaları amaçlanıyor. Bebeğin erken müdahale programından yararlanıp yararlanmayacağına ise genellikle takipte bulunan doktorlar karar vermektedir. 

RİSKLİ BEBEKLERDE DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI

Bebekler üç yaşına gelene kadar hızlı bir gelişim kaydediyor. Bu dönemlerde kazanılan becerilerde hızlı bir şekilde artıyor. Özellikle anne ve babaların sık sık bu dönemlerde çocukları ile göz teması kurmaya dikkat etmeleri gerekmektedir. Herhangi bir sorunu ailenin erkenden fark etmesi bebeğin gelişimi açısından da son derece önemlidir. Bebeklerin iki aylık oldukları zaman seslere tepki vermemesi, ellerini ağzına götürmemesi ve hareketleri izlemiyor olması halinde mutlaka uzmana başvurmaları gerekir. İnsanlara gülümsemeyen, aile ile göz teması kurmayan, nesneleri izlemeyen, kendisini hareket için ittirmeyen bebeklerde gelişim bozuklukları yaşanabilir. Bu durumda bir uzmana görünmekte fayda vardır.

sağlık bebek sağlığı göz teması