Bebeğindeki Keneyi Çıkartan Baba Yaşamını Yitirdi

TAKİP ET

Karabük'te Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) rahatsızlığı dolayısıyla tedavi altına alınan bir kişi öldü, 7 aylık bebeğinin ise tedavisi sürüyor.

Karabük’te Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) rahatsızlığı dolayısıyla tedavi altına alınan bir kişi öldü, 7 aylık bebeğinin ise tedavisi sürüyor.

Karabük’ün Zobran Köyünde besicilik işiyle uğraşan 37 yaşındaki Yücel Kader, 8 Nisan tarihinde ateş, bulantı ve istifra şikayetleriyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat etti. Serum takılan ve gerekli tedavisi yapılan Yücel Kader, hastaneden taburcu edildi.

Şikayetleri süren Kader, iki gün sonra yeniden hastaneye müracaat ederek 7 aylık bebeğine yapışan keneyi çıkarttığını ve şikayetlerinin bundan ileri gelebileceğini söyledi. Kader, derhal yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.   

Yücel Kader’e tanı koymak için Ankara Hıfzıssıhha Laboratuvarı’na gönderilen KKKA test sonucu pozitif geldi. Yücel Kader, doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etti.

Talihsiz gencin Hamza ismindeki bebeği ise KKKA şüphesiyle Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Yaşanan talihsiz ve üzücü olay hakkında bir açıklama yapan Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, “37 yaşındaki Yücel Kader, 8 Nisan tarihinde hastaneye ilk grip şikayetiyle başvurmuş ve keneden doktorlarımıza hiç bahsetmemiştir. Gerekli tedavisi yapılarak taburcu edilen, ancak şikayetleri geçmeyince iki gün sonra hastaneye tekrar müracaat eden Kader’in, bebeğindeki keneyi çıkarttığını ve rahatsızlığının bundan ileri gelebileceğini söylemesi üzerine KKKA şüphesiyle yoğun bakım ünitesine alınarak tedavisine başlanmıştır. Test sonuçları pozitif gelen hasta, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hamza bebeğimizin ise sağlık durumu gayet iyi. Ancak şu an KKKA şüphesiyle tedavi altında bulunuyor.” dedi.

Talihsiz genç Yücel Kader, Horosanlı Camiinde kılınan cenaze namazından sonra gerekli tedbirler alınarak Karabük Mahallesi Mezarlığı’nda defnedildi.

Karabük KKKA vakası Yücel Kader son dakika haber