Basına zevk için dedi. Hakim karşısında öldürmek istemedim, elimdeki silah patladı dedi

TAKİP ET

Bursa'da husumetli olduğu 55 yaşındaki Yusuf Candar'ı ağır yaralayıp 34 yaşındaki oğlu Yavuz Candar'ı öldüren cinayet zanlısı Kahraman Alemdar, basın mensuplarının sorduğu "Neden yaptınız?" sorusuna "Cinayeti zevk için işledim" cevabını vermesi üzerine tepkileri üzerine çekmişti.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşanan olayda cinayet zanlısı Kahraman Alemdar, 55 yaşındaki Yusuf Candar’ın evine girip silahla kendisini ağır yaraladı. Daha sonrasında 34 yaşındaki oğlu Yavuz Candar’ın işyerine giderek silahla öldürdü. Cinayet sonrası yakalanan Kahraman Alemdar basın mensuplarının sorduğu "Neden yaptınız?" sorusuna "Cinayeti zevk için işledim" cevabını üzerine tepkileri üzerine çekmişti.

34 yaşındaki Yavuz Candar hayatını kaybetti

15 Kasım 2018 tarihinde Bursa’nın İnegöl ilçesinin Yeniceköy Mahallesinde yaşanan olayda 34 yaşındaki Yavuz Candar hayatını kaybetti. Cinayet zanlısı Kahraman Alemdar, husumetli olduğu öğrenilen 55 yaşındaki Yusuf Candar’ın evinin kapısına dayandı. Kapıyı açmayan adamın evine kapıyı kırarak girdi. Elinde silah olan Kahraman Alemdar Yusuf Candar’a ateş edip olayın yaşandığı yerden kaçtı. Yusuf Candar’ın evine sağlık ekipleri çağırıldı. Ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi kaldırıldığı sırada, cinayet zanlısı Kahraman Alemdar o sıralarda Yusuf Candar’ın 34 yaşındaki oğlunun dükkanına gitti. Yavuz Candar’ı da silahıyla kolundan ve kalbinden vuran cani adam olay yerinden koşarak uzaklaştı. Ağır bir şekilde yaralanan genç adam ambulans ile babasının kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesine götürüldü. Kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan genç adam hayatını kaybetti. 

Katil, polis tarafından yakalandı

Yusuf Candar’ı silahla ağır bir şekilde yaralayan, 34 yaşındaki oğlu Yavuz Candar’ı hayattan koparan cinayet zanlısı Kahraman Alemdar polis ekipleri tarafından yakalandı. Cinayet zanlısı Kahraman Alemdar, adliyeyi sevki gerçekleştiği anda basın mensuplarının "Neden yaptınız?" sorusuna "Cinayeti zevk için işledim" dedi. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Niyetinin öldürmek olmadığını söyledi

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu olan cinayet zanlısı Kahraman Alemdar, hayatını kaybeden 34 yaşındaki Yavuz Candar’ın 'Babam sana zarar verecek' diye uyardığını ve bu sebepten dolayı 55 yaşındaki Yusuf Candar’ın evine sadece konuşmak için gittiğini söyledi.  Eve gittiğinde birden bire tartışmaya başladıklarını söyleyen Kahraman Alemdar, duruma öfkelenip silahla ateş edip kaçtığını belirtti. Babasını silahla yaraladıktan sonra oğlunun dükkanına gittiğini söyleyen cinayet zanlısı, bu konu yüzünden onunla da tartışmaya başladığını, tartışmanın birden kavga döndüğünü,  elindeki silahın bir anda patladığını söyleyerek, amacının öldürmek olmadığını belirtti.

Mahkeme ertelendi

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkeme heyeti cinayet zanlısı Kahraman Alemdar’ın tutukluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki mahkeme Ocak ayına ertelendi.

bursa cinayeti zevk için işledim