Başbakan'dan Bakanlar Kurulu Sonrası Müjde Üstüne Müjde: Vergi Ve Prim Borçları Yeniden Yapılandırılacak, Emeklilere Bayram Öncesi Bin TL İkramiye Verilecek"

TAKİP ET

Çankaya Köşkü'nde saat 15.00'da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 18.00'de sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada adeta müjde üstüne müjde verdi.

Çankaya Köşkü’nde saat 15.00’da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 18.00’de sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada adeta müjde üstüne müjde verdi. 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin karşısına çıkan Başbakan Binali Yıldırım, toplantıda alınan önemli kararları ardı ardına açıkladı. İşte, Başbakan Yıldırım’ın açıklamasından öne çıkanlar;

"VERGİ VE PRİM BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILACAK"
Yeni yapılandırmanın esnaf, sanayici ve çalışanları yakından ilgilendirdiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, sigortaya borcu olanları, gümrükte sorun yaşayanları ve maliye işi olanları yakından ilgilendiren kararlar aldıklarını söyledi. Yıldırım, prim ve vergi borçlarının yanı sıra trafik ceza borçlarının da yeniden yapılandırılacağını dile getirdi. 

CEZALARIN TAMAMI İÇİN YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR
Bütün cezalar konusunda yeniden yapılandırmalar geleceğini söyleyen Yıldırım, vatandaşın devletle, devletin ise kamu kurumları ile yaşadığı anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulacağını dile getirdi. Başbakan Yıldırım açıklamasında, 31 Mart 2018 tarihinden önce olan sigorta primini, vergisini, trafik cezasını kaypasan yeni düzenlemenin bir fırsat niteliğinde olduğunu söyledi. 

ÖĞRENCİLERE BİR KEREYE MAHSUS DÖNÜŞ AFFI GELİYOR
Başbakan Yıldırım açıklamasında üniversiteyi çeşitli nedenlerle bırakmak zorunda kalan öğrencilere de müjde verdi. Yıldırım, bir sefere mahsus öğrencilere dönüş affı verileceğini, ancak terörle herhangi bir bağlantısı bulunanların bu aftan yararlanamayacağını söyledi. 

YAŞLILIK MAAŞLARINA ZAM
Şu anda 600 bin vatandaşın yaşlılık aylığından yararlandığını söyleyen Yıldırım, 266 TL olan yaşlılık maaşının da 500 liraya çıkarılacağını dile getirdi. 

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ
Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada şu anda 12 milyon vatandaşın devletten emekli maaşlarını devletten aldığını, bunlara her iki bayram öncesinde de biner TL ikramiye verileceğini dile getirdi. 

 

 

 

 

 

 

 

son dakika başbakan binali yıldırım bakanlar kurulu müjde vergi borcu yapılandırma emeklilere bayram ikramiyesi Başbakan son dakika