Baş Ağrısının Çözümü Var

TAKİP ET

Her yaştan ve her cinsiyette insanın sıklıkla karşılaştığı baş ağrısı, farklı nedenler ile ortaya çıkabilir ve şiddetine göre bireyleri rahatsız edebilir.

Baş ağrısı, günümüzün en yaygın sorunları arasında yer alıyor. İnsanların yüzde 60-70 gibi büyük kısmı yaşamlarının bir döneminde bu yaygın ağrı ile tanışmış ve bu ağrı nedeni ile belirli sıkıntılar yaşamıştır. Tek başına bir hastalık belirtisi olabildiği gibi başka hastalıkların tetikleyicisi ya da belirtisi olarak da değerlendirilebilen baş ağrısı, tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Baş ağrısı tedavisi sırasında en fazla dikkat edilmesi gereken ağrının nedenidir. Ağrının nedeni doğru olarak tespit edildiğinde tedavi süresinde kısalma ve daha verimli bir tedavi sağlanabiliyor. Halk arasında ortaya çıkan baş ağrılarından en yaygını gerilim tipi baş ağrısı türüdür. Gerilim Tipi Baş Ağrısı Yaygın olarak görülen gerilim tipi baş ağrısının belirtileri aşağıda maddeler halinde verilmiştir. Ense ve sırta doğru kasların gevşemesi, Ağrının akşam saatlerinde daha şiddetlenmesi, Işık, bulantı, kusma, sese karşı hassasiyet şikayetlerinde artış, Hastalarda depresif hal ve yüz ifadesi, Enseden sıkışma gibi başlayan ağrının baş kısmının tamamına yayılması. Gerilim tipi baş ağrısına sahip olan hastaların, bu ağrılardan kurtulması son derece basittir. Ağrıların tedavisinde kas gevşetici, ağrı kesici ve stres giderici haplar kullanılabilir. Bunların yanı sıra el ile yapılan fizik tedavi ve masaj uygulamaları da son derece etkilidir. Ağrının şiddetine göre 3 ila 6 seans arasında gerilim tipi baş ağrısının tedavisi yapılabilir.

baş ağrısı baş ağrısı tedavisi gerilim tipi baş ağrısı gerilim tipi baş ağrısının belirtileri gerilim tipi baş ağrısının tedavisi