Baş Ağrısı Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer?

TAKİP ET

Baş ağrısı günlük hayatta en çok karşılaşılan ağrıların başında yer almaktadır. Milyonlarda insanın kronik sıkıntılarından biri olan baş ağrısı problemi her insanda farklı bir şekilde kendini gösteriyor.

Peki, baş ağrısı nasıl geçer?

EVDE BAŞ AĞRISINI GEÇİRME YÖNTEMLERİ

Kronikleşip, zonklayıcı bir şekilde devam eden baş ağrısı günlük hayatınızı kâbusa çevirebilir. Ancak evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle baş ağrısını yok edebilirsiniz. Baş ağrısına ne iyi gelir, baş ağrısına evde çözüm yöntemleri nelerdir sorularının cevapları yazımızda…

İşte baş ağrısını geçirme yöntemleri;

Su
Susuzluğun en önemli belirtisi baş ağrısıdır. Günlük su tüketimi 2 litrenin altında ise, baş ağrısı dehidrasyona bağlı olabilir. Vücudun su ihtiyacını karşılayarak baş ağrısını geçirebilirsiniz.

Kafein
Kafein baş ağrısını azaltır. Baş ağrısı başlarken, içeceğiniz bir fincan kahve ağrının şiddetlenmesine engel olduğu gibi sizi rahatlatır. Kahvenin içerisindeki kafein baş ağrısını azaltabilir. Kafein, ağrı kesicilerin vücutta emilmesini kolaylaştırarak baş ağrısının da hızlı bir şekilde etki göstermesine yardımcı olur.

Lavanta
Lavanta kokusu kişiyi rahatlatır ve baş ağrısı üzerinde olumlu etkisi vardır. Baş ağrısı başlarken, birkaç damla lavanta yağı ile şakaklarınıza yapacağınız masaj ağrıyı dindirmeye yardımcı olur. Ayrıca sıcak su içine birkaç damla lavanta yağı damlatıp koklamakta işe yarar.

Açık Hava Yürüyüşü
Stres ve gerilimden uzak bir ortamda dinlenmeye çalışın. Bulunduğunuz yerin havadar olmasına ve bol oksijen almaya özen gösterin. Ağrıdan dolayı ışığa karşı duyarlılığınız arttıysa karanlıkta dinlenin. Açık havada yürüyüş yapmak da baş ağrısına iyi gelir.

Limon Suyu
Limon suyu dehidrasyondan kaynaklanan baş ağrısını hafifletir. Limon suyu baş ağrısı ile savaşmanın yanında aynı zamanda pH dengesini sağlar. Yarım limonu bir bardak sıcak suyun içerisine karıştırıp için.

Sıcak Duş
Sıcak duş, vücudunuzda gevşeme hissi yaratarak rahatlatır. Duşa giremezseniz de ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta bekletin. Ardından su ılık olana kadar soğuk su ekleyin. Ayak banyosundan sonra çorap giyin ve dinlenmek üzere uyuyun. Beyinde yükselen kan akışı bu şekilde ayaklara aktarılır ve baş ağrısını geçirir.

Basınç noktalarına dokunun
Parmaklarınızın sizi rahatlatmasına izin verin. 
Başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak diğer elinizin başparmağı ile işaret parmağı arasındaki yumuşak dokuyu sıkıştırın ve basınç uygulayın.
Burnunuzun hemen üzerindeki dokuyu, orta parmağınızla bir gözünüzü başparmağınızlı da diğerine yakın bir şekilde yerleştirerek sıkın. Yavaşça yukarıya ittirin, böylece kaşlarınızın kenarlarında basıncı hissedeceksiniz.
Kafanızın arka tarafındaki kulaklarının arkasındaki kemiğin hemen önündeki kafatası noktalarını saptayın ve başparmaklarınızla 2 dakika kadar dairesel basınç uygulayın.
Şakak kemiği kasığınızın tam ortasında bulunan bu bölgeyi, başparmağınız ile orta parmağınızı birbirine yakın şekilde tutarak kas alanında yumuşamayı hissedene dek ovun. Eğer bu noktayı saptamakta zorluk çekerseniz parmaklarınızı şakaklarınıza yerleştirin ve azı dişlerinizi birkaç kez sıkın. Şakak kaslarının ortasındaki ana kasın çıkıp indiğini hissedeceksiniz.

 

Baş Ağrısı Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer baş ağrısına ne iyi gelir doğal yöntemler baş ağrısı nasıl geçer ilaçsız baş ağrısına ne iyi gelir dua baş ağrısına iyi gelen yiyecekler evde başağrısı nasıl geçer